Vanlı vatandaşlar sıcak havalara böyle çözüm buldu

Van’da hava sıcaklığı 30 derecenin üstüne çıktı. Bunaltıcı sıcaklardan kaçan vatandaşlar farklı çözüm yolları buldu. İşte o çözüm yolları…

Vanlı vatandaşlar sıcak havalara böyle çözüm buldu
VAN
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

Van’da bazı vatandaşlar gölgelik alanlarda serinlemeye çalışırken, kimileri dondurma yiyerek serinledi. En ilginç yöntem de küçük bir çocuğun serinleme yöntemiydi. Elindeki buzlu su şişesini kafasından aşağı döken minik çocuk, sıcak havalardan böyle korundu. Çocuğun o anları fotoğraf karelerine yansıdı.

Sıcak havalar en çok dondurma satıcılarına yaradı. Serinlemek için birçok vatandaş kentte bulunan dondurmacıları tercih etti. Van’da dondurmacılık yapan esnaf, “Bu yıl dondurma satışlarımız oldukça iyi. Özellikle en çok minikler tercih ediyor. Dondurma çok güzel bir serinleme yöntemi. Üstelik herkes bu lezzeti çok seviyor” ifadelerini kullandı.


“Dondurma tercih ederken, hazırlar değil doğal sütten yapılan dondurmalar tercih edilmeli”
Dondurma seçiminin çok önemli olduğunu serinlemek isterken hasta olmamak için vatandaşlara doğal sütten yapılan dondurmaları tercih etmeleri gerektiğini belirten dondurmacı esnafı, “Piyasada bir çok dondurma yapılıyor. Hazır meyve sularından ve buzlu olan dondurmalardan sağlık açısından uzak durmanın faydası var. Bizler dövme dondurma üretiyoruz. Dövme dondurma tamamıyla doğal sütten yapılıyor ve herhangi bir zararı yok. Üstelik meyveli dondurmalarımızda kesinlikle hazır meyve sularından değil, orijinal meyveleri toplayarak üretiyoruz. Müşterilerimizden ricamız serinlemek isterken hasta olmasınlar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.