Zeydan ve Şedal: “Halkın olan belediyelerimizin arpalık olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz”

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Eş Başkan Neslihan Şedal geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna yansıyan bir haberle alakalı açıklama yayınladı. Geçtiğimiz haftalarda Van’da bulunan bir internet...

Zeydan ve Şedal: “Halkın olan belediyelerimizin arpalık olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz”
VAN
Yayınlama: 13.05.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Eş Başkan Neslihan Şedal geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna yansıyan bir haberle alakalı açıklama yayınladı.
Geçtiğimiz haftalarda Van’da bulunan bir internet haber kuruluşuna Belediyeler tarafından fahiş oranda para aktarıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Eş Başkan Neslihan Şedal, konuyla alakalı bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz hafta kamuoyuna da yansıdığı üzere, Van’da bulunan bir internet haber kuruluşuna belediyemiz kayyım yönetiminde olduğu süreçte fahiş oranda para aktarıldığı, basın yayın kuruluşlarında yer almıştır. Sözde, Van’ın tanıtımı ve belediyenin çalışmalarını yansıtmak için aktarılan bu paraların, aslında birilerini ihya etmek amacıyla peşkeş çekildiği görülmektedir.Göreve geldiğimiz günden bu yana her fırsatta belediyemizin usulsüz harcamalarla tamamen borç batağına sürüklendiği ve zarara uğratıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Kayyımlar tarafından bu şekilde çok sayıda usulsüz ve kamu vicdanına sığmayacak işlem yapıldığı anlaşılmaktadır. Bir süredir tüm bu kirliliklerin üstünü örtmek amacıyla adı geçen internet sitesi ve başındaki kişi tarafından belediye yönetimimizi karalayan çok sayıda yalan habere imza atılmıştır. Bize yönelik bu saldırının neden yapıldığı, ortaya çıkan bu haberle sanırız daha iyi anlaşılmıştır. Açık bir şekilde belirtiyoruz ki; halkın olan belediyelerimizin bu şekilde arpalık olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Bu nedenle; yapılan bu usulsüz işlem ve aktarılan para ile ilgili belediyemiz hukuk birimi tarafından ön inceleme başlatılmıştır. Yaptığımız incelemede belediyemizin tanıtımı yapılmadan fahiş bir ücret ödendiği belirlenmiştir. Söz konusu duruma ilişkin bu kararda imza yetkisi bulunan ve denetim görevini yerine getirmeyen belediye personelleri hakkında idari inceleme başlatılacaktır. Ayrıca, usulsüz ödemelere ilişkin söz konusu medya kuruluşu hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.