Yeni “Yunan ana muhalefet lideri”nden Erdoğan ve Türkiye açıklaması

Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA’nın yeni lideri Kasselakis, “Adalarımız ve karasularımızı artırma hakkımız kırmızı çizgimizdir. Erdoğan’a adaları silahsızlandırmaya açık olduğumuz işaretini vermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni “Yunan ana muhalefet lideri”nden Erdoğan ve Türkiye açıklaması
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

Türkiye ve Yunanistan arasında ilişkilerin düzelmeye başladığı bir dönemde Yunan muhalefetinden Ege adaları çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, temmuz ayında NATO Zirvesi’nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesi sonrasında, “Başbakan Miçotakis ile çok açık, net konuştuk. Adaların silahlandırılması meselesi konusuyla ilgili Dışişleri Bakanım kendi muhatabıyla da bunları konuştu, konuşuyor ve konuşacak. Tabii bu iş sadece Yunanistan’dan kaynaklanmıyor, malum Beyaz Saray’daki dostları ve lobi, sürekli olarak bunları tahrik ediyor. Bu tahrik neticesinde de zaman zaman arzu edilmeyen durumlar meydana geldi. Bunu da süratle aşacağımıza inanıyorum.” demişti.

“ADALAR VE KARASULARI KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA’nın yeni lideri Stefanos Kasselakis, Selanik Zirvesi’nde, Türkiye’den gelen Ege adalarının silahsızlandırılması talebinin Yunanistan’ın kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

“Adaların silahsızlandırılması, ulusal egemenliğimiz ve karasularımızı genişletmeye yönelik tek taraflı hakkımız açıkça kırmızı çizgilerimizdir.” diyen Yunan siyasetçi, “Erdoğan’a adaları silahsızlandırmaya açık olduğumuz işaretini vermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kasselakis, seçim yenilgisi sonrası istifa eden Çipras’ın yerine partinin başına geçmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.