Ve dünya harekete geçti… ‘Siyonist katiller hesap verecek’

İsrail’in Gazze’de yaptığı sivil katliam sonrasında Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden, İsrail ve Başbakan Netenyahu’nun yargılanması için gerekli adımlar atılmaya başlandı.

Ve dünya harekete geçti… ‘Siyonist katiller hesap verecek’
Yayınlama: 15.11.2023
A+
A-

HABER7

Bütün dünyanın gözü önünde masum çocukları, kadınları ve yaşlıları acımadan öldüren, hastaneleri bombalayan ve çeşitli savaş suçları işleyen İsrail ve Netenyahu’nun yargılanması için ilk adım atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz ve savaş suçlusu olarak İsrail’i dünyaya tanıtacağız” sözlerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Eli kanlı Netanyahu Adalet Divanı’nda yargılanmalıdır” sözleri Türkiye’nin net tavrını ortaya koydu.

Ve dünya harekete geçti... 'Siyonist katiller hesap verecek'

AK Parti kadroları tarafından hazırlanan suç duyurusu Adalet Bakanlığına gönderilirken, Hatay Barosu da İsrail Başbakanı Netenyahu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 20 farklı ülke ve 80 siyasi liderinde yargı yoluyla Netenyahu’nun hesap vermesi için Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuruda yaptığı öğrenildi.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

AK Parti MKYK Üyesi Avukat Mücahit Birinci yaptığı açıklamada, yaptıkları bu hamlenin bir işaret fişeği olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve savaş suçlarında etkisi olan diğer tüm failler hakkında işledikleri soykırım ve savaş suçları sebebiyle, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü vasıtasıyla, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Çağlayan Adalet Bakanlığı Muhabere Bürosuna, 23 sahifeden ibaret hukuki başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Adalet Bakanlığımızın, başvurumuz ile ilgili gereğini ifa edeceğine hiç şüphemiz yok. Bizler bu konuda ceddimizden aldığımız ilhamla, dinimizin, aidiyetimizin ve vatandaşlığımızın sorumluluğunu ifa ediyoruz. Bu hususun gereğini, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde açılması muhtemel soruşturma da dahil olmak üzere, takip edeceğimizi kamuoyu önünde açık bir şekilde beyan etmekteyiz. Allah, Filistinli kardeşlerimizin ve onların haklı davasını, gücü nispetinde savunanların yanında olsun.”

Ve dünya harekete geçti... 'Siyonist katiller hesap verecek'

“İNSANLIĞA KARŞI SUÇ”

Hatay Barosu geçtiğimiz günlerde yaptıkları suç duyurusunda şu ifadelere yer vermişti:

“Gazze saldırısı nedeniyle olayın failleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer failler hakkında soykırım İnsanlığa karşı suç, savaş suçları, adam öldürme, yaralama ve işkence suçlamasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına soruşturma yapılarak cezalandırılmaları için yargılama yapılması ve ilgililer hakkında en ağır müeyyidelerin uygulanması talebiyle Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Ve dünya harekete geçti... 'Siyonist katiller hesap verecek'

İSPANYA’DAN CESUR SES: NETANYAHU VE SUÇ ORTAKLARI YARGILANSIN

İspanya Sosyal Haklar ve 2030 Ajandası Bakanı Ione Belarra, “İsrail’in Gazze’deki soykırımının durdurulması, Başbakan Netanyahu ve diğer hükümetteki sorumluların Filistin halkına karşı soykırımdan, savaş suçlarından ve insanlığa karşı işlenen suçlardan yargılanması” için Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Sivil halkı bombalamak! Bayanlar ve baylar sizler, sivil halkın bombalanmasına razı mısınız? Son bir ayda bombalanan kadın ve çocuk sayısı, geçen yılın tamamından daha fazla.

Ve dünya harekete geçti... 'Siyonist katiller hesap verecek'

Bayanlar baylar kınayın bu katilleri! Bugün için açıklamanız gereken budur. Üstelik bu bir meşru müdafaa değildir. İspanyol vatandaşları bu soykırımın bitmesini isteyen bir barış halkıdır. İsrail ile diplomatik ilişkilerin derhal kesilmesi gerekiyor. Sessiz kalarak bu soykırıma izin vermeyeceğiz. Barbarlık, zamanında durdurmazsanız sizi de kendisiyle birlikte aşağıya çeker. Bu barbarlığa son vermek ve ateşkesi teşvik etmek için hemen harekete geçmek gerekiyor”

Ve dünya harekete geçti... 'Siyonist katiller hesap verecek'

20 ÜLKEDEN 80 LİDER TEK SES: İSRAİL HESAP VERECEK

Avrupa ve Latin Amerika’daki yaklaşık 20 ülkeden 80 siyasi lider, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Ahmad Khan’a mektup yazarak, ‘İsrail’in Gazze’deki soykırımının durdurulmasını ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile hükümetindeki diğer sorumluların yargılanmasını’ talep etti.

Ve dünya harekete geçti... 'Siyonist katiller hesap verecek'

Aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Khan’a mektup yazan liderler arasında İngiltere İşçi Partisinin tarihi liderlerinden milletvekili Jeremy Corbyn ve Belçika İşçi Partisi Genel Sekreteri Peter Mertens gibi isimlerin de olduğu kaydedildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.