Vanlılar ne yolda yürüyebilir ne de kaldırımda

Van’da kar yağışı sonrası merkezi yollarda dahi göletler oluşurken kaldırımlar da buz pistine döndü. vatandaşlar ne kaldırımda yürüyebiliyor ne de yolda.

Vanlılar ne yolda yürüyebilir ne de kaldırımda
VAN
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

Van’da kar yağışı nedeniyle il genelinde 201 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapanırken kent merkezinde ise araç sürücüleri ve yayalar zorlu anlar yaşadı. Zamanında temizlenmeyen kaldırımlar buz pistine dönerken, eriyen kar suyu çukurlu yolları gölete çevirdi. Merkez cadde ve sokaklarda bırakılan kar birikintileri de çirkin bir görüntüye yol açtı.

BELEDİYELERDE NE SES VAR NE İCRAAT

Belediyeler, kapanan yolların açılması için çalışma başlatıldığını belirtti ancak şehir merkezindeki birçok cadde ve ara sokağın karla kaplı olması gözden kaçmadı. Vatandaşlar, Cumhuriyet ve Maraş Caddesi dışında kalan ara sokaklara girilmediğini belirterek tepkilerini dile getirdi.
Yağışın geleceği günler öncesinden belli iken belediyenin hazırlıksız yakalandığını vurgulayan Vanlılar, “Belediye çalışmıyor, yani görmüyoruz. Kar yağışı başladı. Karla mücadele edecek yollarda ekip yok. Çalışmalar yetersiz kaldı” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.