Vanlılar dikkat! Meteorolojiden çığ ve don uyarısı

Vanlılar dikkat! Meteorolojiden çığ ve don uyarısı
VAN
Yayınlama: 14.01.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Van ve bölge illerini don ve çığ tehlikesine karşı uyardı.

Van’da etkili olan kar yağışı sonrası meteorolojiden uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiği, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Hakkâri çevrelerinin aralıklı kar yağışlı olmasının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Van ili çevrelerinin ise öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARI
Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.