Vanlılar dikkat! Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış ve çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Vanlılar dikkat! Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
Yayınlama: 22.12.2023
A+
A-

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceğinin beklendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bölge genelinde havanın çok bulutlu olması bu sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve Hakkâri illeri ile Van’ın güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgenin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kuvvetli yağışlara bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.