Vanlı Kadınlar Kendi Çikolatalarını Üretiyor

Çikolata sağladığı mutluluk hormonuyla bir çok kişiye yiyince mutluluk duyguları veriyor. 7’den 70’e herkes çikolatayı severek tüketiyor. Meyveliden, fındıklıya, ganaj dolguludan karamelliye kadar pek çok çeşidi olan çikolata hem görüntüsüyle, hem de tadıyla gönülleri fethediyor.

Vanlı Kadınlar Kendi Çikolatalarını Üretiyor
VAN
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Van’da yaşayan Perihan Duman çalışma arkadaşları ile birlikte el yapımı çikolata üretiyor. Bu işi severek yaptıklarını belirten Duman; “Çikolata üretimi yapıyoruz. Van da ilk çikolata firması olarak biz üretim yapmaktayız. Bu fikir eşimin ortak bir arkadaşı ile birlikte aldıkları bir karardı. Eşim çikolatayı çok sever. Sonra ben devreye girdim. Bu şekilde üretime devam ettik. Çikolata çeşitlerini ve üretim aşamalarını görmek için değişik ülkelere gittim. Çikolata yapmak zor değil ama çok zahmet gerektiren bir iş. Sürekli üretim halinde olduğunuz için ayakta olmanız gerekiyor. Yaptığımız çikolataları 22 derecede muhafaza ediyoruz. Kesinlikle hava almaması gerekiyor. En az 6 ay kullanma süreleri var. İlk açıldığımız zaman tanınmadığımız için pek sipariş almıyorduk ama şimdi yeni yeni tanınmaya başladık. Her damak tadına hitap ediyoruz. Frambuazlı, badem incirli, ganajlı ve fıstıklı olmak üzere her çeşitten çikolata üretimi yapıyoruz. Özel günler içinde siparişe göre ürün hazırlıyoruz. Kutularımız ve paketlerimizi de konsepte uygun olarak hazırlayıp, paketliyoruz. İnsanlar artık çikolatalarımıza bağımlı oluyorlar çikolatamızın tadına bakınca vazgeçemiyorlar. Ürünlerimiz hijyen ve titizlik kurallarına uygun olarak yapılıyor” dedi.Kooperatifleşmeye gittiklerini de belirten Duman, “Çikolata üretiminde bir kooperatifleşmeye gittik. Çok sayıda kursiyerim var. Şuan dükkanımda da 7 kişiye istihdam sağladım. Bizim burayı açmamız birçok arkadaşa bir ekmek kapısı oldu. Buda çalışmak onların psikolojilerine de çok iyi geliyor. Halkımızın desteklerini bekliyoruz. Özellikle kurumsal firmalarında bizden ürün almasını istiyoruz ” dedi.
Çikolata dükkanında çalışan Yıldız Atan’da, “Bende 3 yıldır burda çalışıyorum. Burda bizde çikolataya bağımlı olduk. Bu bizim için çok iyi oldu. Hiç olmazsa evden bir nebzede olsa uzaklaşmış ve sosyalleşmiş olduk” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.