Vanlı kadın kuaförden kreş talebi!

Van’da yaşayan ve kuaförlük hizmeti sunan Türkan Sovmaç, anne olan kuaförler için kreş hizmeti sunulmasını istedi.

Vanlı kadın kuaförden kreş talebi!
VAN
Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-

Van’da kuaförlük mesleğini veren birçok kadın çocuklarından dolayı işlerinden istifa etmek zorunda kalıyor. Kadın çalışanların çocukları için kreş yapılmasını talep eden Kadın Kuaförü Türkan Sovmaç, çalışan kuaför annelere özel çocuklarını bırakabileceği bir kreş istediklerini söyledi.

“KUAFÖRLERDE MESAİ KAVRAMI YOK”

Çocuklarının daha rahat olması için kreş hizmetinin önemli olduğuna değinen Sovmaç, “Çocuklar burada kısıtlanıyorlar ama eğer ki dışarda olurlarsa daha sosyal bir ortamları olur. Dışardan kreşlere yollamak istediğimizde saatlerimiz uyuşmuyor. Onların belli bir saat kavramları var. Saat 8-5 arası çalışıyorlar. Fakat kuaförlerde mesai kavramı yok. Biz 5’den sonra daha çok çalışıyoruz. Bazen işimiz akşam geç saatlere kadar sürebiliyor. En azından saat 9’a kadar olan bir kreş olabilir. Çocuklarımız kreşte olursa bizim de içimiz daha rahat olur ve işimize daha konsantre oluruz. Kısacası onlar mutlu olursa biz de mutlu oluruz” dedi.

“ÇOĞU KADIN KUAFÖRLER İŞLERİNİ BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR”

Birçok kadın kuaförün çocukları dolayısıyla işten ayrılmak zorunda olduklarını dile getiren Sovmaç, “Kadın kuaförlerin birçoğu işten ayrılmak zorunda kalıyor. Çünkü kadınlar çocuklarına bakmak zorundalar. Ama bırakabilecekleri bir kreş olsa çoğu işine devam eder. En azından gözleri arkada kalmaz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Biz kadınlar için çocuklarımızı bırakabileceğimiz bir kreş yapılırsa çok mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.