Vanlı iş adamından tekstil üreticilerine önemli tavsiye: Yün battaniye üretin

Vanlı iş adamından tekstil üreticilerine önemli tavsiye: Yün battaniye üretin
VAN
Yayınlama: 12.08.2023
A+
A-

 

İş Adamı Zahir Kandaşoğlu, şehrin tekstil sektörüne önemli bir çağrıda bulunarak, Van’da yün battaniyenin yeniden üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kandaşoğlu, geçmişte Van’da üretilen ve büyük talep gören eşsiz yün battaniyelerinin tekrar üretilmesi için Van’daki tekstil fabrikası sahiplerine seslenerek, şunları söyledi:


“Eğer yapabilirseniz, gerçekten dünyanın her yerinde büyük bir talep var. Eskiden Batı’da büyük ilgi gören Van’ın yün battaniyesine yeniden hayat verme vakti geldi. O dönemde yün sıkıntısı yaşanırken bu ürüne olan talep, Van ekonomisi için büyük bir ivme kaynağıydı.

Şimdi ise bölgede yün fazlasıyla bulunuyor ve oldukça uygun fiyatlarla temin edilebiliyor. Tam da meşhur Van yünü battaniyelerinin üretimine yönelme zamanı. Vanlı iş insanlarını ve tekstil üreticilerini bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum. Takdir edersiniz ki, bu alanda aşırı bir talep bulunuyor. Kendi gözlerimle şahit olduğum o dönemde, nereye gitseniz bu battaniyeleri götürürdük ve telefonlarımız hiç susmazdı. Bu dönemin tekrar canlanması için elimizden geleni yapmalıyız.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.