Van’ın o ilçesine jeotermal seralar kurulacak  

Van’ın o ilçesine jeotermal seralar kurulacak  
VAN
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

Van Valisi Ozan Balcı, Erciş ilçesinde  jeotermal seralarda kullanılacak sıcak su kaynağında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, 2 bin dönümlük arazide jeotermal su ile ısınan seraların kuracağını söyledi.

Erciş ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Çakırbey Mahallesi’nde; Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve DAKA işbirliğinde yürütülen Erciş Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Jeotermal Kaynak Sondaj ve Sıcak Su İletim Hattı Fizibilite projesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Balcı, şunları söyledi:

“Memleketin gelişmesi, halkın huzuru ve zenginleşmesi için devletimizin bütün imkan ve kabiliyeti ile çalışıyoruz. Erciş’imizde termal sularımız var. Bir sondaj yapıldı ve bir kaynak elde ettik. MTA ile görüştük. Valiliğimizle beraber tekrar sondajlar yapacağız. Sıcak su elde ettiğimizde minimum 2 bin dönüm jeotermal su ile ısınan seralar kuracağız. Amacımız gerçekleşirse Van’ımızın bütün sebze ihtiyacını karşılayacağız. Bu sondaj enerji maliyetini de neredeyse sıfıra indirecek. Van’ımıza ve Erciş’imize hayırlı olacak.“ dedi.

Vali Balcı’ya ziyarette, Vali Yardımcısı Furkan Duman ve Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu da eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.