Van’ın İpekyolu Belediyesi sanatçılarla sanatseverleri buluşturuyor

Van’ın İpekyolu Belediyesi sanatçılarla sanatseverleri buluşturuyor
VAN
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

 

Prof. Dr. Abdi Yaşar Serin ve eşi Sabiha Serin’in, 30 Kasım-6 Aralık 2023 tarihleri arasında İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bir araya gelecek.

Bu yıl UNESCO tarafından Âşık Veysel Yılı olarak belirlendi.

Sanatçı Ressam Prof. Abdi Yaşar Serin, Âşık Veysel’in hayatı ile ilgili resimlerin olduğu sergiyi açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi ve Şarkı Sözü Yazarı Sabiha Serin ise “EFSANE” ve “KAR TANELERİ” adlı şiir kitaplarını imzaladı.

 

İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde yapılan sergi ve imza gününe Vanlıların ilgisi ile karşılaştı. Yurt içinde ve yurt dışında sergiler açan ve yaptığı resimlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

 

“2023 YILI ÂŞIK VEYSEL YILI İLAN EDİLDİ”

 

Türkiye’nin7 bölgesinde sergiler açtıklarını belirten Serin, “2023 yılı UNESCO tarafından Âşık Veysel Yılı ilan edildi. Âşık Veysel’i tanıyan, sohbet eden bir kişiyim. Oğulları Ahmet Şatıroğlu ve Bahri Şatıroğlu benim arkadaşımdı. Sergisini yaptığımız fotoğraflar da 200 tanesine yakın Makedonya’da, Kosova’da, Balkanlarda var. Yurt dışında İngilizce, Almanca, Fransızcasını yazdım. Burada da Türkçesini yazıyorum. Geleneksel el sanatı olan ebru sanatı ile bağdaşlaştırarak resim yapıyorum ve sergileri de bunun üzerinde açıyorum. Sadece bu tür tablolarım yok. Yağlı boya, Ebru var, grafik tasarımı var. Yağlı boya çalışmalarını yeni bir tarz oluşturdum, geliştirdim ve doçentliği oradan kazandım. Yağlı boya ile tuzlu su ile tablolarımın yapıyorum. Bu yıl da Âşık Veysel Yılı olduğu için çalışmalarımızı ona göre yaptık.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.