Van’dan Aksa Tufanı’na destek

Van’dan Aksa Tufanı’na destek
VAN
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

Van’da Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Aksa Tufanı’na destek için yürüyüş ve mitingi düzenlendi.

Boyalar Camii’nde başlayan yürüyüş Beşyol Meydanı’na kadar devam etti. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte sık sık tekbirler getirilerek “Kahrolsun israil”, “Kahrolsun Amerika” sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası binlerce Müslüman’ın katıldığı Aksa Tufanı’na destek mitingi, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Filistin ve Mescidi Aksa ile ilgili ilahi ve ezgilerin seslendirildiği mitingin açılış konuşmasını Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca yaptı.

Filistin davasının 70 yıllık değil insanlık tarihi boyunca devam eden bir dava olduğuna değinen Uca, Bu dava Yüce Allah tarafından bizim imtihana alındığımız bir davadır. Bu yıl dünyanın ömrünü tamamlayacak bir yoldur. Dolayısıyla bugünkü Filistin davasını yetmiş yıllık bir dava olarak görmeyelim. Bu dava insanoğlunun doğuşundan bugüne kadar süregelen bir davadır.  Bu dava yüce Rabbimiz tarafından bizim imtihana alındığımız bir davadır. İsrail’in Filistinlilere saldırısı Filistinli kardeşlerimize saldırısı yeni bir süreç tarihin ilk zamanlarından var olan bir süreç. Çünkü Kudüs Müslümanların onurudur. Müslümanların onuruna, Müslüman olmayanlar saldıracaklar elbette. Ama biz ne yapacağız? Biz oturmayacağız. Biz ulaşabileceğimiz her noktaya ulaşacağız. Her türlü sesimizi yükselteceğiz Gerekirse bizler son noktada buradaki bütün topluluk da dahil olmak üzere Van halkı olarak sınıra dayayacağız. Çünkü burada rahat değiliz. Çocuklarımızı rahat sanamıyoruz. Evimizde eski güzellikleri yaşayamıyoruz. Uyuyamıyoruz.” dedi.

“AKSA’YI HÜRRİYETİNE KAVUŞTURMAK SADECE HAMAS’IN GÖREVİ MİDİR”

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ise “ Mescid-i Aksa’nın muhafazası, Mescidi Aksa’yı esaretten korumak, Mescidi Aksa’yı hürriyetine kavuşturmak sadece Hamas’ın görevi midir? Sadece Filistinlilerin görevi miydi?  Bütün dünya ve içimizdeki ırkçılar da bilsin, içimizdeki iki emperyalistler de bilsin. Aksa bizim için iman meselesidir. Aksa bizim için iman meselesidir. Bizim intikamımızdır. Bir kısım Türk milliyetçileri diyor ki Aksa’dan  bize ne? Kudüs’ten bize ne? Araplarla Yahudilerin işidir. Bir kısım Kürt milliyetçilerine aklını İsrail’e kiralamış, Amerika’ya satmış, Kürt gençlerini Amerika’nın uğruna Amerika’nın hedefleri uğruna öldürtenler diyor ki Aksa neyimiz olur? Aksa’dan bize ne? Araplarındır. Değil asla iman eden Müslümanlarındır ve bütün insanlığındır. Kudüs selamdır. Selamet yurdudur. Selam yurdudur. Huzur yurdudur. Eğer Kudüs selamette ise dünya selamettedir.” İfadelerini kullandı.

Miting, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından yapılan dua ile son buldu.

 

 

 

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.