Van’daki STK’lar İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti

Van’daki iş adamları ve STK temsilcileri, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Şahabettin Işık’ı ziyaret ederek, ilde yapılan sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Van’daki STK’lar İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti
VAN
Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD), Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ve Anadolu Esnaf ve Sanayi İş Adamları Derneği (ANESİAD) Van şube temsilcileri, Destek Hizmetleri Başkanı Işık’ı ziyaret etti.
Başkan Işık, 1500 yataklı SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ek yapılacak olan 800 yataklı Şehir Hastanesi, 150 yataklı Bostaniçi Devlet Hastanesi, 150 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi ve 75 yatak ile 10 lojmanlı Başkale Devlet Hastanesi projelerine ilişkin bilgi verdi.

Heyet, Van genelinde özellikle de SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde birçok branş ile yan dalda uzman eksikliği bulunduğunu belirterek, “Yetişkin Endokrin, Nefroloji, Göğüs Cerrahisi, Perinatoloji, Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Alerji gibi branşlarda görülen hekim eksikliği ivedi olarak giderilmeli. Sağlık Bakanlığı yatırım programında bulunan Sağlık Tesisi yatırımlarının ihale aşamalarını hızlandırılması gerekiyor. Hekim ve branşlı hekim eksiklikleri ciddi boyutta ve dışarıya çok hasta gitmekte, bu da insanlara maddi külfet gibi zorluklar yaşatmaktadır. Yatırım aşamasındaki projeler olabildiğince hızlandırılmalı, Van sağlıkta bölgenin başkenti potansiyeli taşıdığından tüm tıbbi eksiklikler başka illere ihtiyaç olmayacak şekilde giderilmelidir. Marka bir özel sektör hastanesinin de bölgeye teşvik edilmesi mevcut hastanelerin iş yükünü hafifletecektir” sorunları dile getirdi.


Görüşmede ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Şahabettin Işık’ın görev değişikliğiyle İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandığı öğrenildi. Bu görev değişikliğinin sağlık hizmeti açısından yanlış bir karar olduğu, Van’ın sağlık sektöründeki sorunlarına hâkim ve işinde liyakat – ehliyet sahibi olan Işık’ın görevde kalması gerektiği belirtildi.
Ziyarette konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Ertuğrul Balibay, “Sağlık sektörünün iyi, şeffaf işletilmesi bölge halkı için yapılacak en iyi yatırım ve iyilik olacaktır. Çünkü böyle bir adımın atılmasıyla birlikte halkın yaşadığı mağduriyetlerin büyük bölümü çözüme kavuşacaktır.” dedi.
TÜMSİAD Şube Başkanı Süleyman Güler, “Van bölge illerine de hitap eden merkezi bir konumdadır. Dolayısıyla yukarıda sayılan hizmet ve yatırımların bir an önce yapılması Van’ın sağlık sektöründe merkez üs olması anlamına gelecektir. Bizler de Van’daki STK’lar olarak Van’ın yararına olacak işlerde güç birliği yaparak hizmet etmeye çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.
HAKSİAD Şube Başkanı Cevdet Arvas da; “Van’ın nüfus yoğunluğu, Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkari ve İran’dan gelen misafirlerin de eklenmesiyle daha da artıyor. Mevcut hastane alt yapısı, bu yoğunluğa karşı yeterli düzeyde hizmet veremiyor. Halihazırda hizmet veren hastanelerdeki hekim ve ekipman ihtiyacının acil olarak giderilmesi gereklidir. Türkiye’nin diğer büyükşehirlerinde yapılan tam donanımlı şehir hastanesinin Van’da da yapılacak olması sevindirici ama bu çalışmaların hızlandırılması ve biran önce tamamlanması gerekiyor. Buna ek olarak özel hastane sayısının artırılması için teşvikler verilip, alternatif yollar sunulmalıdır.” diyerek gözlemlerini anlattı.
ASKON Şube Başkanı Şeref Gültepe ise; “Van, çevre illerin de hastane yükünü aldığından dolayı hem sağlık yatırımları açısından hem de sağlık personeli açısından eksikler haliyle oluşmakta. Bu eksiklerin giderilmesi amacıyla hazır olan, yapımı devam eden, yapılacak olan ve planlanan yatırımların takipçisi olacağız. İlimizin sağlık turizmine kazandırılması hem ilimiz hem de bölge illeri açısından büyük önem arz etmekte. ASKON olarak takipçisi ve destekçisi olacağız.” diye belirtti.
ANESİAD Şube Başkanı Rıdvan Yaşar da; “İlimizin merkezi konumda olması hasebiyle çevre illerden Van’a sağlık hizmeti almak için gelen vatandaşların, daha hızlı ve yeterli hizmetleri alabilmesi için yeni hastane ve sağlık binalarının biran önce sonuçlandırılması gerekiyor. Bununla birlikte yeterli doktor ve ekipmanlarının da temin edilmesinin bölge insanının faydasına olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Resmi kurum ve kuruluş ziyaretlerini sürdüreceklerini belirten heyet, görüşmeler sonucunda belirlenen km TC kız sorun ve taleplerin toplu bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletileceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.