Van’daki o AVM nihayet açılıyor!

Van’daki o AVM nihayet açılıyor!
VAN
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

 

Van gündeminde uzun zamandır yer alan ve açılışı yılan hikâyesine dönen Van Park AVM’nin ismi değişerek yeniden açılacak.

VANmall AVM ismiyle 23 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00’de Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:61 Merkez/VAN adresinde açılış yapacak.
Yapılacak açılış ile ilgili konuşan VANmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdek, Van City AVM’yi yeni ismi Vanmall AVM olarak 23 Aralık’ta açılacağını belirtti.


“156 dükkan açılacak”
Özdek, “23 Aralık’ta açılış amacımız yılbaşı gelmeden önceki buradaki turist aksiyonunun çok olması ve turistlerin yılbaşından dolayı Van’ı tercih etmelerindendir. Bu nedenle 23 Aralık’ta inşallah burayı açacağız ve içeride bizim şu anda 156 tane dükkânımız var. Bu 156 dükkânın tamamı kurumsal markalarla doldurulacak şekilde tasarlama yapılıyor.” dedi.

“Hiçbir sorunumuz kalmadı”
AVM’de devam eden sorunların çözüldüğünü söyleyen Özdek, “Bunların şu an tadilatlarını yaptık, bitirdik. Şuanda da yüzde 1o’luk tadilat işimiz kalmış. Onu da inşallah 23 Aralık’a kadar tamamlayacağız AVM’yi tamamen kurumsal markalar donatıp içeride kozmetik, aksesuar, yiyecek ve içecek bölümü olmak şartıyla bir AVM’de olması gereken bütün kriterleri bu AVM’ye de taşıyacağımıza inanıyoruz. Şu anda GLA işletme firması ile yönetim olarak anlaşmış durumdayız. AVM yönetimiyle GLA işletmeci firma olarak anlaştık. Şu anda hiçbir sorunumuz kalmamış ve 23 Aralık’ta inşallah da açılışı söz konusudur.” ifadelerini kullandı.
“Ünlü markalar yer kapmaya çalışıyor”
Bütün markaların AVM’de yer kapmaya çalıştığını ifade eden Özdek, “AVM’de yer edinmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla bizler de Türkiye’de ve ulusal anlamda en iyi markalarla bu AVM’yi doldurmak istiyoruz. Kesinlikle de kurumsal bir kimliğe bürünecek şekilde buranın açılışını yapacağız ve kurumsal bir işleyiş olacak. Burada şu anda 156 dükkânda hesap ettiğimiz zaman Van’a ciddi bir katma değeri söz konusu olacak ve sağlanacak bu katma değerinden sonra da yaklaşık 2 bin- 2 bin 500 insan ailesiyle burada ekmek yiyecek duruma gelecek. Dolayısıyla bu Van için bir değerdir. Bugüne kadar açılmayan ama bundan sonra açılması lazım olan bir AVM’dir. Dolayısıyla Van’ın da buna ihtiyacı vardır.” şeklinde konuştu.
“AVM Van’ın en kalbi yerinde yer alıyor”
AVM’nin çok güzel bir yerde olduğuna değinen Özdek, “Cumhuriyet Caddesi’nde Van’ın en kalbi yerinde bir AVM’den bahsediyoruz. Bu AVM’nin açılması o bölgeye bir aksiyon kazandıracaktır. Gerek AVM’de oluşacak olan sosyal etkinlikler, gerekse ticari faaliyetler, gerekse turizm, gerekse kültür yönüyle orada bir takım etkinlikler de yapmayı düşünüyoruz. Animasyonlar da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla gerek eğlence, gerek kozmetik gerek oyun, giyim ve tüketim olarak AVM’de lazım olan her şeyi içeride barındırılacağız ve tam kalifiye bir şekilde burayı 23 Aralık yetiştirip Allah’ın izniyle çok şaşaalı güzel bir açılışla burayı hayata geçireceğiz.” diye konuştu.
“Belediye ve hak sahipleri arasında mutabakat sağlandı”
AVM’nin inşaatına 2010 yılında başlandığını ve 2019 yılında inşaatının tamamlandığını belirten Özdek,şunları söyledi:
“İnşaatı tamamlandıktan sonra belediyenin yanlış bir eylemi doğrultusunda işe vakıf olmayan bir firmaya burası verildi. Buraya gelen işletme firması başarılı olamadı. AVM’yi kurumsal marklarla donatamadı. Pandemi süreci de üstüne gelince bizler yönetim olarak AVM’yi kapattık. Pandemiden sonra da burada çok ortaklık olması hasabi ile belediyenin de yüzde 50 hisseder olması hasebiyle bir türlü ortaklık sağlanamıyordu ama şükürler olsun bunlar hepsi tamamen geride kaldı. Belediyede üstüne düşeni yapıyor. Halk da üstüne düşeni yapıyor. Şu anda yüzde 54 belediye, yüzde 46 sivillere ait olan bir AVM’den bahsediyoruz. Şu anda bütün argümanlar bir araya gelmiş, herkes bu işin açılması ve bir an önce hayata geçmesi yönünde adım atmıştır. Bu konuda da yönetim olarak bizler yakın zamanda bir seçim atlattık. Bu seçimle beraber AVM’ye taze bir kan geldi. Yeni bir güven geldi. Dolayısıyla AVM’nin önündeki bütün engeller şu anda kalkmış durumda ve gerek belediye, gerek sivil halk şu anda bütünleşmiş şekilde AVM’nin açılması yönünde istek ve arzular içerisindedirler. Bizler de yönetim olarak da GLA kiralama şirketiyle şu anda anlaşmış durumdayız. Aramızdaki bütün sorunlar şu anda bitmiş durumda ve buranın açılmaması önünde hiçbir nedenimiz kalmadı. Burayı da en yakın zamanda belediyenin de desteğiyle açacağız. 23 Aralık’ta da burada çok güzel, şaşaalı bir açılış yapacağız inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.