Van’daki asansör kazasını yaşayan öğrenci: “Yere çakıldık”

Van Süleyman Şah KYK Yurdu’nda meydana gelen asansör kazasında bacağından yaralanan öğrenci konuştu. Öğrenci, asansör indirilirken bir anda yere çakıldıklarını dile getirdi.

Van’daki asansör kazasını yaşayan öğrenci: “Yere çakıldık”
VAN
Yayınlama: 01.05.2024
A+
A-

İddialara göre, Süleyman Şah Yurdu’nda 8 kişinin bindiği asansör arıza yaptı. 1.5 saat asansörde mahsur kalan öğrenciler kurtarılmaya çalışırken asansör yere çakıldı. Kazada yaralanan öğrenci konuştu.

Dün gece saat 22.30 civarlarında arıza yapan asansörde korku dolu anlar yaşandı. Bir öğrencinin yaralandığı olaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yaşadıkları korku dolu anlarıanlatan M.G. yöneticilerden şikayetçi olduğunu belirtti.

“BİR ANDA YERE ÇAKILDIK”

Asansörde yaralanan öğrenci M.G, “Saat 10.30 civarında odama çıkmak için tekli katlara çıkan asansöre bindim. Hiçbir şekilde uyarı sesi gelmedi. 5. Kata kadar çıktık ama 5. Katta durmadı. Kapı açılır gibi olup tekrar kapandı ve tekli katlara çıkan asansör 8. Kata kadar çıktı. Birden aşağı doğru hızlanmaya başladı. Asansör 2 ile 1. kat arasında ani frenle durdu.  İçeride 1.5 saat mahsur kaldık. İlk 40 dakika nefes alırken zorlandık, asansörün iç kapısını zor bir şekilde açarak nefes alabildik. 1.5 saatin sonunda teknikerler geldi ve asansörü manuel bir şekilde indirmeye çalıştı. Yavaş yavaş indirmeye çalışırken biran da hızlı bir şekilde yere çakıldık. Bodrum katta kapılar açıldığında tırmanarak dışarı çıktık. O ani düşüş yüzünden diz kapağından bel kısmına kadar bacağım hasar aldı. İlk çıktığımda ayağımı yere basamıyordum, ambulansla hastaneye kaldırıldım. Hastanedeki işlemlerin ardından polis ekiplerine ifade verip şikâyetçi oldum.” ifadelerini kullandı.Van Asansör Kazası Yurt

Asansörlerin sık sık arıza verdiğini belirten yurt öğrencileri de arkadaşlarının yaşadığı olayın ardından yöneticileri protesto etti. Yurt binası önünde toplanarak slogan atan öğrenciler, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

VAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ YURDA GİTTİ!

Olayın ardından gece saatlerinde yurda giden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, “Hastaneden geliyorum, arkadaşımızın bacağı incinmişti. Doktorlarımız gereken müdahaleyi yaptı, birazdan buraya gelecek. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Teknik anlamda ne gerekiyorsa asansörlerde yapılacak.” dedi.

Öğrenciler, “Önlem alınsaydı böyle olmazdı” diyerek Müdür Özdemir’e tepki gösterdi.

Kaynak: VANOLAY

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.