Van’da Yağışlar Geri Geliyor!

Meteroroloji 14. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre Van’da karla karışık yağmur bekleniyor.

Van’da Yağışlar Geri Geliyor!
VAN
Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-

Meteoroloji tarafından açıklanan raporda; “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, Van’ın kuzey ve güney ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur yağacağı, yağışların akşam saatlerinde Van’ın merkez ve doğu kesimlerinde başlayacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadiselerinin görüleceği, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği, rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir” denildi.

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan ayrıca bölge genelinde beklenen kuvvetli rüzgarın zaman zaman etkisini artırarak yüksek kesimlerde fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden Lodos ile birlikte baca gazı zehirlenmeleri, kar savrulması ve kar sürülmesi görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkili ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.