Van’da sonbahara günler kala çiçeklendirme çalışması

Van’da sonbahara günler kala çiçeklendirme çalışması
VAN
Yayınlama: 09.08.2023
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi yeşillendirme, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları hususunda gelen tepkilere karşı Maraş Caddesi’nde çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapmaya başladı.


Van’da yeşil alanların azlığı, dikilen ağaçların ve çiçeklerin kuruması ve yetersiz kalan çevre düzenlemesinden dolayı birçok kişi ve kurumdan tepki gösterildi. Bahar aylarında ekilen çiçekler ve dikilen ağaçların doğru olmayan yöntem ve alanlarda daha fazla dayanamayıp kurumaları, belediyelerin görevlerini gereği gibi yerine getirmediği eleştirilerine neden oldu.


Halktan doğrudan veya dolaylı olarak alınan vergilerin gerektiği gibi harcanmamasından dolayı ilin yolları, kaldırımları ve yeşil alanları adeta yapboza dönmüş durumda. Ekonomik anlamda Türkiye’nin en son sıralarında yer alan Van’ın öz kaynakları da bu şekilde ziyan ediliyor.


İlin bakımsızlığına ve adeta koca bir köyü andırmasına tepki gösteren siyasi parti, kurum ve basın mensupları, bu durumun biran önce sona ermesini ve belediyelerin asli görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini ifa ettiler.


Bu mevsimde dikilen çiçeklerin herhangi bir faydasının olamayacağını belirten vatandaşlar ise belediyenin ilk başta saksılardan vaz geçmesini ve gerçek bir yeşillendirme çalışmalarını yapmasını istediklerini belittiler. Ancak bu çalışmaların bu yıl değil önümüzdeki yıl yapılması gerektiğini ifade ettiler. Bu saatten sonra yapılan yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarının israftan başka bir şey olmadığına değinen vatandaşlar, belediyelerin halktan aldığı vergileri doğru yerlere kullanmaları gerektiğine dikkat çektiler.

 

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.