Van’da semaver ve mangal sezonu başladı

Van’da havaların ısınması ile beraber insanlar piknik ve mesire alanlarına gitmeye başladı. Bu durum mangal ve semaver satışlarının yapıldığı Sobacılar Çarşısı’ndaki hareketliliği arttırdı.

Van’da semaver ve mangal sezonu başladı
VAN
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Van’da havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar özellikle hafta sonu Van Gölü kıyısında ve mesire alanlarında yoğunluk oluşturuyor. Ailesi ve sevdikleri ile mangal yapıp semaver çayı içmek isteyen vatandaşlar, Van’ın meşhur Sobacılar Çarşısı’nda da hareketliliğin artmasına neden oldu.

Kış sezonunda az da olsa iş yapabildiklerini belirten Sobacı Esnafı Turgut Belli, eskiye oranla işlerde bir düşüş olduğunu belirtti. Belli, kış sezonunu kapattıklarını ve yaz sezonuna giriş yaptıklarını söyledi.

“PİKNİK GRUPLARI ZAMLANDI”

Piknik gruplarımız geçen seneye göre zamlandığına dikkat çeken Belli, “Bu sene ürünlere bayağı zam geldi. Geçen sene 80 TL’ye sattığımız alüminyum demlik bu sene 120 TL’den satıyoruz. Semaverler 375 TL’den başlıyor modeline, litresine ve kalitesine göre 650 TL’ye kadar çıkıyor. Mangal fiyatları da kalitesine göre 150 TL’den başlıyor 400 TL’ye kadar çıkıyor. Seçimlerden sonra bir zam gelmesini bekliyorduk ve ürünlere 25 TL kadar bir zam geldi. Erken alanlar için iyi oldu ama şimdi alanlar zamlı alacak” dedi.

“SAC SEMAVERİN ÇAYI DAHA LEZZETLİ AMA ÇELİK SEMAVERLER DAHA UZUN ÖMÜRLÜ” 

Van’da semaverlerin daha çok tercih edildiğini ifade eden Belli, “Müşterilerimiz uzun ömürlü semaver istiyorlarsa çelik semaver alsınlar. Çaydan lezzet almak istiyorlarsa da sac semaveri tercih etsinler. Müşterilerimiz de bunu biliyor. Sac semaverlerin ömrü kısadır, 2-3 yıl sonra çürümeye başlıyor. Çelik semaverler ise uzun ömürlüdür. Mangallarda da emaye tercih edilirse daha iyi olur. Milletimiz ucuz ürüne yönelmesin, kaliteli bir ürün alsın ve senelerce kullansın” ifadelerini kullandı.

“VAN MİLLETİ PİKNİK YAPMAYI SEVİYOR”

Van milletinin piknik yapmayı çok sevdiğini söyleyen Belli, “Milletimiz ehli keyf bir millettir. O konuda insanımız ne yapar eder mangalını, semaverini alır çoluk çocuğunu alır pikniğe götürür. O konuda insanımız duyarlıdır ve biz müşterilerimizden memnunuz” diye konuştu.

“ÇEVREYE ÇARŞI DUYARLI OLALIM”

İnsanların piknik yaptıkları alanları temiz tutması ve kirletmemesi gerektiğini dile getiren Belli, “Geçen hafta Akdamar Adası’nda festival düzenlendi. İzlediğimiz kadarıyla insanlar çöplerini çevreye attı. İnsanların biraz daha kendilerine yakışan şekilde davranması gerekiyor. Çocuklarına örnek olması gerekiyor. Sonuçta bu şehir bizim ve o alanları yine biz kullanacağız. Çevremize yazık etmeyelim ve nasıl görmek istiyorsak öyle bırakalım” sözlerini kullandı.

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.