Van’da patates ve soğan fiyatları arttı

Van’da patates ve soğan fiyatları arttı
VAN
Yayınlama: 18.01.2024
A+
A-

Fakir-zengin herkesin sofrasında yer alan patates ve soğan fiyatları da arttı. Van’da eskiden torba ile satın alınan patates ve soğan artık kilo ile alınıyor.
Asgari ücrete gelen zam, akaryakıt maliyeti ve artan diğer giderler vatandaşa zam olarak geri dönüyor. Esnaf maliyetlerden şikâyet ederken, Temel gıda maddelerine gelen zamlar ise vatandaşı zorluyor.
10 gün önce patates ve soğanın 10 TL’den satıldığını şuanda ise fiyatlarda baya bir yükselme olduğuna dikkat çeken Murat Bilici isimli esnaf, “Şuanda Nevşehir patatesi toptan 17-18 TL, marketlerde de 22-23 TL arasında satılıyor. Sebze halinde de 17-18 lira. Soğan da geçen hafta 7 liraydı şuan 11 lira. Fiyatlar yüksek tabi bunun nedeni de artan giderler. Bu giderler arasında mazot, yüksek kiralar ve eleman ücretleri. Mazot şuan 40 lira olduğu için haliyle maliyetlere yansıyor. Bir diğer artan maliyet ise bir işçinin depoya gidip bin TL ile bin 200 TL’ye patates soğan çuvalını doldurması oldu. Zaten fakir fukaranın yediği bir patates soğandı, o da hayal oldu. Rabbim vatandaşın yardımcısı olsun. Kışın her sene 100 -150 ton sattığımız mahsul şuan 20-22 tona düştü. Alım gücü kalmadı artık. Eskiye oranla satışlarımızda baya bir düşüş var. Artık insanlar her şeyden kısmak zorunda kaldı. Fiyatlar halen de yükseliyor. Artık buna kim dur diyecek bilemiyoruz. Bir diğer önemli artış sebebi de Depolar şuan olduğu gibi patates soğan dolu. Bunu yapan tüccarlar. Şuan stok yapıyorlar. Belli bir zaman sonra zamlı satışa sunacaklar. Bu da vatandaşa yansıyacak. Yazık günahtır. Bunun biran önce önlemini almak lazım. Yetkililerden rica ediyorum gidip denetlesinler yazık günahtır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.