Van’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” temasıyla Van’da gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine halk yoğun katılım gösterdi.

Van’da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi
VAN
Yayınlama: 21.04.2024
A+
A-

Beşyol Meydanı Sıhke Caddesi üzerinde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu Mevlid-i Nebi etkinliği, Abdullah Erdoğan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerif’in okunduğu etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfının bu yılkı Mevlid-i Nebi mesajının okunduğu etkinliğin açılış konuşmasını Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik yaptı.

Mevlid-i Nebi etkinliğinin bu seneki temasının “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” olduğunu hatırlatan Çelik, “Bu din cihat ile ayaktadır. Bu din cihat ile insanlığa merhamet, rahmet, şefkat ve barışı götürmüştür. Bir seydamızın dediği gibi ‘Cihat, savaşın çıkmaması için verilen en büyük fiili eylemdir.’ Bugün 2 milyara yakın İslam âlemi var. 2 milyar İslam âlemi bir avuç İsrail ile baş edemiyoruz. Mesele sayı meselesi değildir. Mesele iman meselesidir.

İsraile destek veren ülkelere de seslenen Çelik, Müslümanlar uyanacak, Müslümanların ayakları altında ezileceksiniz. Bu zillet ve ihanetten vazgeçin. Bunun hesabını ne dünyada ne de ahirette veremezsiniz.

“GAZZE ŞU AN 2 MİLYAR MÜSLÜMANIN İZZET VE ŞEREFİNİ KORUYOR”

Programa konuşmacı olarak katılan Hamas Siyasi Büro Üyesi Süheyl el Hindi, saldırı altındaki Gazze’de 10 bini ağır olmak üzere 80 bin yaralı, 30 binden fazlasının ise şehit olduğunu belirtti. Gazze’de 2 binden fazla evin tamamen yıkıldığı bir moloz yığını olduğunu ifade eden Hindi, “Enkazların altında zafer işreti yaparak çıkan yaşlıları, kadın ve çocukları görüyor musunuz? İşte bunlar Gazze’nin yaşlı, kadın ve çocuklarıdır. Unutmayalım ki Gazze sabrediyor. Gazze her ne kadar zulmün altında olsa bile beyaz bayrağı kaldırıp Siyonist işgalcilere baş eğmeyecek ve direnişten vazgeçmeyecektir. Gazze son kan damlasına kadar direnişine devam edecektir. Gazze şu an 2 milyar Müslümanın izzet ve şerefini koruyor. Gazze şu an tüm Müslümanları temsil ediyor. 7 Ekim’deki Aksa Tufanı bilinmelidir ki Kudüs’ü muhafaza etmek içindi. Bu yaptığımız iş küçük bir iş değildir. Unutmayalım bu direniş; Peygamber Efendimizin bu direnişini, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı korumak içindi. Bizler bu yoldan dönmeyeceğiz ve devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik, yapılan duanın ardından son buldu.

 

 

 

 

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.