Van’da lastikçiler bu ara çok yoğun! İşte nedeni…

Van’da kış lastiği uygulamasının sona emesi ile beraber, lastikçilerde yoğunluk başladı. Yazlık lastiklerini taktırmak isteyen vatandaşlar, lastikçilerin yolunu tuttu.

Van’da lastikçiler bu ara çok yoğun! İşte nedeni…
VAN
Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık’ta başlayan kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Nisan’da sona erdi. Yakıttan tasarruf etmek ve olası olumsuzluklara karşı araçlarını korumak isteyen sürücüler, lastiklerini değiştirmeye başladı. Bu durum, lastikçilerde yoğunluk oluşmasına neden oldu.


“İŞLERİMİZ YOĞUN”
1 Nisan itibari ile kış lastiği takma zorunluluğunun sona erdiğini hatırlatan Lastik Ustası Yusuf Sancak, “Bizde de hareketlik başladı ve işlerimiz yoğun. Çalışmalarımız yoğun tempo ile devam ediyor. Van’da 4 mevsim birlikte yaşanıyor. Daha önce kar yağardı sonra yağmur yağardı. Ancak son zamanlarda iklim değişikliği yaşanıyor. Halkımız da o yüzden lastik değişiminde biraz tedirgin oluyorlar. Ancak kışlık lastikleri erken değiştirilmeleri daha iyi olur.


“GÜNDE 30-35 ARACIN LASTİKLERİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ”
İşin yoğunluğuna göre günde 30-35 aracın lastiklerini değiştirdiklerini belirten Sancak, “Lastiklerde sensörlü supaplara çok dikkat ediyoruz. Robotik makinalarda itina ile söküyoruz. Cantların çizilmemesi için uğraşıyoruz. Önemli olan iş emniyetidir. Onlara çok dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“YAZ MEVSİMİNDE KIŞLIK LASTİK KULLANMAK ARACA ZARAR VERİR”
Havaların ısındığını bundan dolayı da sürücülerin kışlık lastik kullanmaması gerektiğini ifade eden Sancar, “Bu mevsimde kışlık lastik kullanmak araca zarar verir. Araçta ses çıkarır, yakıt tüketimini arttırır, araçta titreme yapar. Araçlarına yazlık lastik takmalarını öneriyoruz. Lastik değişimlerini de güvenilir ve bilindik ustalardan yaptırmaları çok önemli” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.