Van’da kefenli protesto gösterisi yapıldı

Van’da kefenli protesto gösterisi yapıldı
VAN
Yayınlama: 01.01.2024
A+
A-

Bebek katili siyonist İsrail’in saldırılarını protesto eden Van Filistin’e Destek Platformu kefenli giyerek gösteri yaptı.
İşgal çetesi israilin Gazze’ye yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Soykırıma karşı sık sık eylem yapan Van Filistin’e Destek Platformu üyeleri, siyonist İsrail’in ablukası altındaki Filistin’e destek vermek amacıyla kefenli gösteri düzenledi. Filistin’de yaşanan dramı yeni yılın ilk saatlerinde de gündemde tutmak için bir drama programı yapıldı. Programa katılan Vanlılar, Gazze’de sivillerin öldürülmesini kefen giyerek protesto etti.
“DÜNYA BOMBA SESLERİNİN ARASINDA NOELİ KUTLARKEN ZULÜM NORMALLEŞTİRİLMEKTEDİR.”
Van Filistin’e Destek Platformu adına basın açıklaması yapan Nurullah Arvas, şunları söyledi:
“Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan vicdan sahibi değerli katılımcılar; İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız! Vurulan ve yıkılan hastanelerdeki bebekler için, Şehit olan sağlık çalışanlar için, Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, Süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız! Van Halkı olarak, sesleniyoruz! Kana doymayan, işgalci, katil, Siyonist İsrail’i lanetlemek; Mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız. Bu yeni yılın ilk saatinde şu anda ölüm yağıyor Gazze’nin üstüne. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında en az 9 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere can kaybı 22.000’i geçti ve on binlerce insan bombaların enkazı altında kalmış durumda. Gazze’de “Zulüm olağan hale geldi” ve Dünya bomba seslerinin arasında noeli kutlarken zulüm normalleştirilmektedir. Ama bizler de dahil yeryüzünün halkları susmuyor, susmayacak ve yeni yıl kutlamaları yerine, tarihin ve insanlığın kara lekesi olan israil’in yanında yer almak yerine direnişin yanında bir tercih kullanarak izzetli mazlum Filistin halkının yanında yer almış olacak. Hasbunallahu ve ni’mel vekil sesleri arşı alayı titretecek, Gazze’nin, İzzettin el Kassam’ın yiğitlerinin tarihte görülmemiş bir mücadele ortaya koyuşunu bir kez daha duyurmuş olacağız. Burada yeni yılın ilk saatlerinde direnişi selamlıyoruz. Ölen çocukları, kadınları, yiğitleri, şehadate koşan yiğitlerimizi selamlıyoruz. Hamas’ın direnişini selamlıyoruz. Rabbim mücadelelerini mübarek eylesin.”
Program, İmam-Hatip İsa Keskin’in yaptığı dua ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.