Van’da ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliğinin finali yapıldı

Van’da ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliğinin finali yapıldı
VAN
Yayınlama: 28.08.2023
A+
A-

Kur’an Nesli Platformu tarafından Van’da yapılan “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin final programı yoğun katılımla gerçekleşti. Programda namaz eğitimi alan yüzlerce çocuk cemaatle namaz kıldı.


Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali Van Kale Parkı’nda gerçekleştirildi.


Ağustos ayı boyunca il genelinde farklı camii ve Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen 15 günlük namaz etkinliği, Kale Parkı’nda düzenlenen final programıyla son buldu.


Yüzlerce çocuğun yanı sıra ailelerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Başkan Yardımcısı Ahmet Faruk Çevik’in namazın önemine dair konuşmasıyla devam etti.


Konuşmanın ardından ezan okundu, yüzlerce çocuk ve aileler omuz omuza saf tutarak cemaatle ikindi namazı kıldı. İmam, müezzin ve cemaatin çocuklardan oluştuğu görüntüler çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

“Namaz hayâsızlıktan ve kötülükten muhafaza eder”
Programda konuşan Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Mustafa Öztünç, “Kur’an Nesli Platformu olarak ülke genelinde ve dünya çapında şunu amaçlıyoruz; Ağustos ayı denildiğinde akla namaz gelsin. Namaz bilincinin Allah Resulünün tavsiyesi üzerine 7-10 yaş grubunda benimsenmesi ve öğrenilmesi, sevilmesi ve sevdirilmesi adına bir çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda, Ağustos ayı içerisinde 15 günlük namaz eğitimi programımız oluyor.

Bu namaz eğitim programının sonucunda bir final etkinliğiyle programımızı taçlandırıyoruz. Amacı Allah Resulünün 7 yaşından itibaren çocuklara namazı öğretin emrine, tavsiyesine binaen bizler de istiyoruz ki gelecek nesillerimiz hayatlarını namazla şekillendirsinler. Bu şekillenmenin başlaması için de inanıyoruz ki çocuğun çekirdekten yetişmesi, küçük yaşta bunları öğrenmesiyle beraber hem kendileri hem de doğacak çocukları namazla hemhal olacaklar. Kur’an-ı Kerim’de emrettiği gibi namazın hayasızlıktan, kötülükten koruduğuna binaen bu çocuklarımız da inşallah hayasızlıktan ve kötülüklerden korunmuş olacaklar” dedi.

“Programa büyük bir katılım söz konusu”
Etkinliğe yoğun bir katılımın olduğuna değinen Öztünç, şu ifadeleri kullandı:
“Geniş bir katılım söz konusu. Ailelerimizin de çocuklarını camiye yönlendirilmesi ve bu tür etkinliklere ciddi bir teveccühlerinin olduğunu, bu ve benzeri çalışmaların artırılmasına yönelik kendi desteklerinin neler olabileceğini bizlere söylediklerini görüyoruz. Bununla beraber ailelerimizden, büyüklerimizden özellikle de anne ve babalardan bizim talebimiz; çocuklarına 7 yaşından önce namazı sevdirme, namazın ne olduğu bilinci verme ve 7 yaşından itibaren namazı emretme şeklinde bir yol ile çocuklarını eğitmeleridir.

Allah Resulünün konuşulduğu, anlatıldığı mescitlerde ve mekanlarda çocuklarını bulundurmaları, kendileriyle beraber buralara gitmelerini tavsiye ediyoruz. Önemli olan çocuklara namazın sevdirilmesi. Namazın sevdirilmesiyle beraber ailelerin bu namaz etkinlikleri kapsamında çocuklarına kendi yapıları doğrultusunda nasıl sevdirilecekse o şekilde çocuklarına namazı aşılamalarını tavsiye ediyoruz. En önemlisi her mescide gittiğimizde her namaza katıldığımızda çocuklarımızı da kendimizle beraber namaza götürmemiz bu alışkanlığı kazandıracaktır diye inanıyoruz”
Programa katılan veliler ve çocuklar da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin artması gerektiğini ifade ettiler.

 

Kaynak: MELİKE AKBAL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.