Van’da hastanelerdeki randevu sıkıntısı bitmek bilmiyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili yapılan düzenlemeler randevu sorunlarının önüne geçemedi. Randevu konusunda hala sıkıntı yaşadıklarını belirten bazı vatandaşlar şikâyetlerini dile getirdi.

Van’da hastanelerdeki randevu sıkıntısı bitmek bilmiyor
VAN
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

MHRS ve ALO 182 üzerinden randevu almakta zorluk yaşayan vatandaşlar, durumun çözümü için çağrıda bulundu. Özellikle nöroloji, göz hastalıkları, kadın doğum gibi bazı branşlarda randevu almak aylar sonrasına kadar uzayabilmektedir. Van’da bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi randevularda sıkıntı yaşanmaması adına bazı polikliniklerde mesai sonrası hizmet vermeye başladı. Ancak hasta sayısı o kadar fazla ki bu bile yeterli olmadı.
Uzun süredir randevu almaya çalıştığını belirten bazı vatandaşlar yetkililere seslendi. Vatandaşlar, “Neredeyse kaç gündür çocuğum için randevu almaya çalışıyorum. Ancak bulamıyorum. Bugün yine aradığımda operatör bana en erken 20 Eylül’e randevu olduğunu ama arada gün farkı olduğu için görüntüleyemediğini ve tarihin yaklaşmasına bir hafta kala tekrar aramam gerektiğini söyledi. Talep oluşturduğumuzda da dönüş yapılmıyor. Mecburen çocuğumu özel hastaneye götürmek zorunda kaldım. Van’ın trafik ve yol sorunu gibi sağlık sorunları da hat safhada. Umarız yetkililer bu konuda biran evvel önlem alırlar” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.