Van’da fiyatı yükselen perdeler tamir ettiriliyor

Van’da yapılan son zamlar ev eşyaları fiyatlarını da etkiledi. Vatandaşlar yırtılan ve zarar gören perdelerini yenilemek yerine tamir ettiriyor.

Van’da fiyatı yükselen perdeler tamir ettiriliyor
VAN
Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-

Ev hanımları tarafından özel olarak diktirilen perdeler yüksek fiyatlarından dolayı aile bütçesini zorlamaya başladı. Eskiden yırtılan veya eskiyen perde yerine yerinişi alan hanımlar artan maliyetlerden dolayı eski perdeyi tamir ettirmek zorunda kalıyor.


Perde fiyatlarında yükseliş olduğunu belirten Pınar Koyuncu isimli esnaf, “Artık her şey çok pahalı. Bir önceki seneye bakacak olursak, perdenin metresi 45-50 TL’den başlarken, şuan en uygun perdemizin metrekaresi 130 TL’den başlıyor. Eskiye göre şuan kâr oranımız çok düştü. Perdeyi kendim diktiğim için bu defa emeğim bedavaya geliyor. Çünkü her şey çok pahalı olduğu için bir kâr yapayım derken kâr da yapamıyorum. Onun dışında kiralar arttı, elektrikler arttı, masraflar çoğaldı, eleman, yol ve yemek ücreti derken hakikaten artık biz bile kendimize yetemiyoruz. Kaldı ki insanlar gelsin evlerine perde yaptırsın. Artık evlerine perde yaptırmak onlar için de çok zor oldu. Öncelik gıda olduğu için perdeyi sona bırakıyorlar. Evlerindeki perdeleri yenilemek yerine buraya getirip tamir ettiriyorlar. Çoğu perde tamir ettirilemeyecek durumda ama alamıyorlar. Biz de kıramıyoruz. Tamir ediyoruz “dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.