Van’da dondurma sezonu geç başladı

Van’da havaların ısınmasıyla birlikte dondurma sezonu da başladı. Yağışlı ve soğuk havadan dolayı bu yıl sezon biraz geç başladı.

Van’da dondurma sezonu geç başladı
VAN
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Havaların ısınmasıyla birlikte dondurma sezonunu açtıklarını belirten dondurma satıcıları, bu yıl hava sıcaklığının düzensiz olması sebebiyle satışların önceki yıllara göre farklılaştığını belirti.

Dondurma sezonunun başladığını söyleyen satıcılar, “Yakında hava sıcaklığı artacak. Aşırı sıcaklıklardan dolayı vatandaşlarımız soğuk içecek ve yiyeceklerle kendini tatmin etmeye çalışıyor. Hazır dondurma pek ilgi görmüyor. Vatandaşlarımız el yapımı dondurmayı seviyor. Limonlu, fıstıklı, çikolatalı ve sade dondurmalarımız mevcut. Dondurmalarımız, günlük gelen taze sütten üretiliyor. Dondurmayı günlük süt, yerli salep ve doğal şekerle yapıyoruz. Bu yıl havaların soğuk olması nedeniyle biraz gecikmeli olsa da ilimizde dondurma sezonunu başlattık. Kışın da tatlı satışlarımız oluyor. Ürünlerimiz el emeği ile yaptığımız için daha sağlıklı. Vatandaşların organik el yapımı dondurmayı yemesini tavsiye ediyoruz. Organik dondurma çocukları hasta etmez. Ürünlerimizde taze sıcak süt ve doğal salep kullanıyoruz. Her şeyi doğal kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dondurma fiyatları yerine ve kalitesine değişkenlik gösterse de bu yıl topu 9 TL ile 20 TL arasında satılıyor.

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.