Van’da çocuklar için Kur’an-ı Kerim kursu açıldı

Van’ın Edremit İlçesine bağlı Yeni Mahallede 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur-an Kursu hizmete açıldı.

Van’da çocuklar  için Kur’an-ı Kerim kursu açıldı
VAN
Yayınlama: 27.04.2024
A+
A-

Kuran kursu açılışına  Van Valisi Ozan Balcı, Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Yücel Erdem, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Emekli Müftü Nimettullah Arvas ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Balcı; ” Anaokullarına çok önem veriyoruz. İlimizde yeni 111 anaokulu yaptık. 7 tanesinin inşaatı sürüyor. Bugünde 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursunu açtık. Diyanet işleri bünyesinde çalışan arkadaşlarımız, diğer kamu kuruluşlarındaki arkadaşlarımızla çok güzel işlere imza atıyorlar. Diyanet personelimiz, insanlarımızın bilgilendirilmesi, din hizmetlerinin ve toplumsal hizmetlerin yürütülmesinde fedakarca çalışıyorlar. Memleket, millet için güzel işler yapıyorlar. Bundan dolayı Diyanet bünyesindeki çalışanlarımıza devlet millet adına müteşekkirim. Her zaman yanlarında olacağımı belirtiyorum” açıklamasını yaptı.

Devletin İmkanlarını, Devletin Gerçek Sahibi Millete Harcadık

Çocukları çok seven ve onlar için her zaman yeni projeler yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balcı, “Devletin imkanlarını, devletin gerçek sahibi millete harcadık. Özellikle bu kaynakları çocuklara harcamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz bu kurs dışında 130 yataklı hafızlık binasını yaptık. Camilerimizin peyzajı, bankların bırakılması, kütüphanelerinin kurulması, şadırvanların tadilat ve tamiratını tamamladık. Ayrıca Üniversitedeki Tıbbiye Camiini Valilik ve hayırsever vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Eski Van şehrindeki Kızıl Minareli Cami, Horhor Camiini restore ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Dualar eşiliğinde yapılan açılışta Vali Balcı kurdeleyi vatandaşlarla birlikte keserek, karşılaştığı çocuklara kitap hediye etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.