Van’da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van ve bölge illerinde sağanak yağış ve kar yağışının beklendiği belirtildi.  

Van’da bugün hava nasıl olacak?
VAN
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

Yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muş ve Bitlis bu gece saatlerinden itibaren ise Hakkâri ve Van ili çevrelerinde aralıklı sağanak yağmur beklenmektedir. Yağışların gece saatlerinden itibaren etkisini artırması ve zaman zaman kuvvetli sağanak şeklinde yağacağı tahmin edilmektedir. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin edilmektedir. Gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği beklenmektedir. Rüzgârın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında ise kuvvetli esmesi beklenmektedir.” denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Muş, Bitlis ve Van ilinin kuzey ilçelerinin gece saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli sağanak yağışlı olması beklendiğinin belirtildiği açıklamada; yaşanabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.