Van’da bir ilk: Yeni bir yaşam merkezi kuruluyor

Van’da bir ilk: Yeni bir yaşam merkezi kuruluyor
VAN
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

 

Van’ın Edremit ilçesine yapılacak olan yeni yaşam merkezi projenin tanıtımı yapıldı. Ticarethane, otel, rezidans ve sosyal alanların olduğu Güzel Han projesi, Van’da ilk olma özelliği de taşıyor.


Turizm potansiyeline sahip olan Van’ın Gevaş ilçesinde, göle yakın kurulacak yeni yaşam merkezi proje basına tanıtıldı. Ticarethane, otel, rezidans ile kadın ve erkeklere özel sosyal alanların yer alacağı Güzel Han projesi Van’a değer katacak. 30 metrekare alana yapılacak olan projenin sahibi ise Vanlı iş adamı Seyfettin Gözel. Gözel, Van dışında birçok ilde yaptığı yatırımlarla tanınıyor.


“Van’da yatırımlarımız devam edecek”
Van’da farklı yatırımlar da yapmayı amaçladıklarını belirten iş adamı Seyfettin Gözel, “Tüm sektörlerden gelen değerli misafirlerimizin her birinden bir fikir alıyoruz. Yapacağımız projeyi daha kaliteli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Projenin bir kısmı rezidans, bir kısmı alışveriş merkezi bir de otel olacak şekilde

 

düşünüyoruz. Yerel yöneticilerin desteğiyle bakanlıktan onay alacağız. Allah’ın izniyle bu projeyi tamamlarsak tarihi Şamran Kanalı’nın üstünde de özel okul ve matematik vadisi diye projemiz var.

Dekanlarımız ve profesör hocalarımızdan destek alarak işbirliği içerisinde memleketimize en güzel hizmeti sunacağız. Büyüklerimiz ‘İnsanların en hayırlısı insanlara yararlı olandır’ demişler. Dolayısıyla bizde iyi niyetle çalışıyoruz” dedi.


“Van’a hitap eden bir merkez olarak düşünüyoruz”
Projeye hakkında bilgi veren proje mimarı Muhammed Arif Yeğin, Projenin, geçmişten bugüne kadar ticaret yollarının geçtiği İpekyolu hattı üzerinde, Van Gölü kıyısında merkeze 20 kilometre uzaklıktaki bir lokasyonda olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
“Projemizin ismini de tarihteki han ve kervansaraylardan esinlenerek Güzel Han olarak belirledik. Geçmişte kervansaraylarımız, hanlarımız vardı. Bunlar insanların ticaret ve konaklama ihtiyacını karşılayan kültürümüzdeki mekânlardı. Bizde bunu güncel ihtiyaçlarla modernize ederek hem konaklama hem ticareti sağlayan hem de insanların diğer ihtiyaçlarını karşılayacak bir yaşam merkezi ve çok yönlü bir karma yapı ortaya koyduk. Projemiz içerisinde; ticaret alanları, ofis blokları aynı zamanda insanların konaklayabilecekleri rezidans ve otel hizmeti sağlanacak. Bu proje, başta Edremit ve Gevaş olmak üzere tüm Van’ın alternatif bir çarşısı, yaşam merkezi olmasını öngörüyoruz. Malumunuz Van, gün geçtikçe turizm alanında gelişmekte. Akdamar Adası güzergahında, turistlerin uğrak duraklarından Edremit’te turistlere ve Vanlılara hitap eden bir merkez şeklinde düşünüyoruz. Vanlıların ve sektör temsilcilerinin görüşlerini almak için bir çalıştay yapıyoruz. Vanlıların talepleri doğrultusunda projemizde bazı değişiklikler olacaktır”
Tanıtım toplantısına; Van YYÜ akademisyenleri, iş adamları, sektör temsilcileri, mühendis ve mimarlar ile basın mensupları katıldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.