Van’da bayramda hava durumu nasıl olacak? İşte cevabı…

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük hava tahminine göre Van’da bayramın ilk gününde havanın kuvvetli yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın...

Van’da bayramda hava durumu nasıl olacak? İşte cevabı…
VAN
Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 5 günlük hava tahminine göre Van’da bayramın ilk gününde havanın kuvvetli yağışlı geçmesi bekleniyor.
Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların öğle saatlerinden sonra Van ilinin doğu ve güney ilçeleriyle Hakkâri’de, (Çarşamba) gece saatlerinden sonra Muş ve Bitlis çevrelerinde de zaman zaman kuvvetli olması, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir” denildi.
Bölgede yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililer ve vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ…

Kaynak: HABER GÜRPINAR-CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.