Habergurpinar.com’un yazar kadrosu güçleniyor

Habergurpinar.com’un yazar kadrosu güçleniyor
Yayınlama: 04.02.2024
A+
A-

Yaptığı özgün ve faydalı haberlerle ilde söz sahibi olan Habergurpinar.com haber sitesi, yazar kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.
Yaşam, spor, eğitim gibi konularda tecrübe sahibi olan yazarları bünyesinde barındıran Habergurpinar.com, son olarak Van Yüzüncü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferzende İdiz’i yazar kadrosuna dâhil etti.
Akademik hayatı, bilgi birikimi ve hayat tecrübesi ile adından söz ettiren Prof. Dr. Ferzende İdiz’in köşe yazıları www.habergurpinar.com internet sitesinden okuyucuları ile buluşacak.
PROF. DR. FERZENDE İDİZ KİMDİR?
1972 yılında Van’ın Gevaş İlçesinde doğdu. İlkokulu doğduğu ilçede, ortaokul ve liseyi Van İmam Hatip Lisesinde okudu. 1996 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden mezun oldu. 1996-2010 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu.
2000 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalında “Van ve Çevresinde Yaşamış Mutasavvıflar” adlı çalışmayla Yüksek Lisansını ve 2009 yılında da Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalında “Ömer Fânî Efendi ve Tasavvufa Dâir Üç Eseri” adlı çalışmayla doktorasını tamamladı. 2010 yılında Hakkâri Üniversitesi Eğitim Fakültesi DİKAB Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.
2010-2012 yılları arasında aynı üniversitede DİKAB bölüm başkanlığı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2012 yılında Hakkâri Üniversitesi’nden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalına naklen Yrd. Doçent olarak atandı. 2017 yılında Doçent, 2022 yılında profesörlük unvanlarını aldı. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde dersler vermekte olan Prof. Dr. Ferzende İdiz, evli ve beş çocuk babasıdır.

Yazarın yazısı;

-MESELENİN DOĞRUSU-

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.