Van’da Amatör Spor Kulüplerine 4 milyon TL’lik nakdi destek

Van’da Amatör Spor Kulüplerine 4 milyon TL’lik nakdi destek
VAN
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliği kapanış töreninde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Amatör Spor Kulüplerine 4 milyon TL’lik nakdi yardım yapıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Amatör Spor Haftası dolayısıyla amatör spor kulüplerine desteğimizi vermek için bir araya geldiklerini belirtti.


“Spor Van projesi devam ediyor”
Sporcuları çok sevdiğini belirten Vali Balcı, “Onları desteklemekten büyük memnuniyet duyuyorum. Şunu da ifade edeyim; Spor Van’ı başlatmıştık biliyorsunuz. Spor Van’ın amacı neydi? Her çocuk, bir spor dalıyla uğraşmalı ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Bu iki ana hedef doğrultusunda Van’da da çok güzel çalışmalar başladı ve devam ediyor. Çocuklarımız bir yandan sporla uğraşırken, bir yandan da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olma yolunda hızla ilerliyorlar. Biz bunları bir taraftan motive ederken, bir taraftan da faaliyetler icra ederken, bir taraftan da spor malzemeleri aldık.” dedi.


“50 milyon TL değerinde spor malzemesi sağladık”
Geçen sene ve bu sene aldıkları spor malzemeleriyle beraber 50 milyon TL değerinde spor malzemesini Büyükşehir Belediyesi imkânlarıyla alıp çocuklarla ve öğrencilerle buluşturacaklarını belirten Vali Bilmez, “Bunu çok önemsiyorum. 50 milyon değerinde spor malzemesinin okullarla, öğrencilerle buluşması çok önemlidir. Bir taraftan yapılan faaliyetler, bir taraftan spor malzemeler desteği, bir taraftan da spor altyapısını geliştirmek için canla başla çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.


“Spor salonu inşaatlarımız devam ediyor”
Van’da yapılan spor yatırımlarına da değinen Vali Balcı, şunları söyledi:
“Neler yapıyoruz? Şu gördüğünüz sporcu fabrikası İnşallah bitecek. Yaklaşık 100 milyon değerinde ve 5 tane salonu var. İnşallah onun içerisinde çocuklarımız, gençlerimiz spor yapacaklar. Bunun dışında ne yapıyoruz? İlçelerle beraber 12 tane yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. 22 tane kapalı spor salonumuz, butik dediğimiz spor salonu inşaatımız devam ediyor. İnşallah onları da bitireceğiz. Bunun dışında 250 tane de voleybol, basketbol sahasını, okul bahçelerine kurduk.
Ayrıca her ilçeye cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 2023 spor Van tesisi dediğimiz voleybol basketbol sahası, halı saha ve tenis kortundan oluşan 2023 açık hava spor tesislerini icra ettik. Bunu şunun için anlatıyorum. Bir taraftan sporu sevmek, öğrencileri sevmek, onların geleceğine inanmak, onların hayallerine destek vermek, bir taraftan bu hayalleri gerçekleştirmek için faaliyetler icra etmek, ligler düzenlemek, sportif faaliyetler düzenlemek, onlara destek vermek, diğer taraftan spor malzemelerini alıp çocuklarımızla buluşturmak ve spor altyapısına katkı sağlamak çok anlamlı ve önemli bir iştir.

İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda spor altyapısına verdiğimiz destekler sayesinde Van’ımızın yavruları sporla uğraşan çocuklarımız sporun her alanında büyük başarılara imza atacak. Buna canı gönülden inanıyorum. Şu anda biz tohum serpiyoruz. İnşallah bunlar kısa, orta ve uzun vadede güzel sonuç verecek. Bunların dışında desteklerimizi arttırarak da devam edeceğiz. İnşallah atletizm pisti yapıldı. O da açılacak. Onu da ifade etmiş olayım.”
“Milletin çocuklarına bu paraları harcamış olduk”


Vali Balcı, “Şunu da ifade etmek istiyorum ki bu yaptığımız spor yaptırımları da yaklaşık bugünün parasal değeriyle 1 milyar TL tutarında bunu da Büyükşehir Belediyesi ile gençlik Spor Bakanlığımızın kaynaklarını birleştirerek yaptık. Yani devletin gerçek sahibi olan millete, milletin çocuklarına bu paraları harcamış olduk. Devletimizin milletimizin imkânlarını çocuklarımızla sporcularla sporseverlerle daha çok buluşturacağız. Buluşturmada devam edeceğiz. Bu güzel etkinliğin gerçekleştirmesine katkısı olan bütün herkese özellikle de beden eğitimi öğretmenlerimize Gençlik Spor Müdürlüğümüze, antrenörlerimize, ama hepsinden de önemlisi bizi bir araya getiren burada buluşturan spor yapan çocuklarımızı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Spor, toplumlar arasındaki diyaloğun önemli bir parçası haline geldi
Günümüzde sporun yaşamın bir parçası haline geldiğini dile getiren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç ise sporun ayrıca insanlar ve toplumlar arasında diyalogun önemli bir parçası haline geldiğini kaydetti.
Program, çeşitli dallarda dereceye giren sporculara plaket ve amatör spor kulüplerine 4 milyon TL’lik çekin takdimiyle son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.