Van’da 3 milyon fidan projesi devam ediyor

Orman İşletme Müdürlüğündeki fidanlık alanını ziyaret eden Van Valisi Ozan Balcı, Orman İşletme Müdürü Mehmet Kandilli’den bilgi aldı.

Van’da 3 milyon fidan projesi devam ediyor
VAN
Yayınlama: 21.07.2024
A+
A-

Van’ın imarı, inşa edilmesi, gelecek kuşaklara hazırlanması için ekip arkadaşları ile beraber devletin tüm olanak ve kapasitesini kullandıklarını belirten Vali Balcı, şunları söyledi:

“Canla başla, bahane üretmeden Van’ımızın geleceği için çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, tarımdan ormana, alt yapıdan kültürel sanatsal faaliyetlere, hayatın ve yaşamın her alanında arkadaşlarımızla beraber hemşehrilerimizin dualarıyla hizmet ediyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de Van’ımızın hem orman hem de meyve fidanlarıyla ağaçlandırılması. 3 milyon meyve fidanı projemiz devam ediyor. Proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 2 milyon fidan diktik. Fidanlık alanımızda da şu anda 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız. Van’ın ağaçlandırılmasını çok önemsiyorum. İnşallah bu meyvecilik projesi devam ettiği zaman Van’ımızın meyveciliğinin gelişmesine çok büyük katkısı olacak. Ağaçlandırma konusunda daha çok iş yapmamız gerektiğinin farkındayız. Ağaçlandırma çalışmalarında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Van’ımıza hayırlı olsun” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.