Van’da 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Van’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Programı yapıldı.

Van’da 18 Mart Şehitleri Anma Programı düzenlendi
VAN
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünün ilk programı, Tuşba ilçesi Bardakçı Mahallesi’nde bulunan Zeve Şehitliği’ne çelenk bırakılmasıyla başladı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini Van Valisi Ozan Balcı, Garnizon Komutanlığı çelengini Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği çelengini de Hakan Kahraman şehitlik anıtına sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından ValiBalcı, şehitlik şeref defterinin imzalayarak konuşma yaptı.

Vali Balcı, “Tarihimize altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız, vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz anmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberlikte birçok zorluğun üstesinden gelen ve tarihe yön vererek parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş. Canından aziz bildiği kutsal vatan toprağını korumak için 109 yıl önce bugün dünya tarihinde eşi görülmemiş büyük bir destan yazmıştır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.