Van’a gelen İranlı turistleri çöpler karşılıyor

Van ekonomisini ayakta tutan İranlı turistler sınır kapısından Van’a girdiklerinde kendileri ilk önce çöpler karşılıyor. Farklı sorun ve sıkıntılarla gündeme gelen Kapıköy Sınır Kapısı, yetersiz personel ve alt yapı eksiklikleri nedeniyle çöp sorunu ile gündemde.

Van’a gelen İranlı turistleri çöpler karşılıyor
VAN
Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

İlin ekonomisi için önemli bir yere sahip olan Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı, Türkiye’nin en önemli sınır kapılarından biri olmasına rağmen uzun yıllardır çözüme ulaşmayan sorunlar ile boğuşuyor.  Yetersiz hizmetlerden dolayı oluşan sorunlara son olarak çöp sorunu da eklendi.

Her yıl yüzbinlerce İranlı turistin geçiş yaptığı ve 2024 hedefinin 1 milyon İranlı turist olduğu Kapıköy Sınır Kapısı modernizasyon, 7/24 çalışma sistemi, transit geçişlerin başlaması gibi önemli adımlar atılmasına rağmen çözüm bekleyen sorunlar yaşıyor.

İran ile Van arasındaki geçişi sağlayan kapıdan geçmek isteyenler, saatlerce kuyrukta bekleyip kapıyı geçtikten sonra da biriken çöplerle karşılaşıyor. Bu durum da ilin prestiji açısından oldukça sıkıntılı durumları meydana getiriyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.