Van YYÜ’den koreografi ile “GAZZE” yazısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (Van YYÜ) akademisyen ve öğrenciler, katil, siyonist israi’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımı lanetlemek amacıyla yürüyüş, kareografi ve basın açıklaması yaptı.

Van YYÜ’den koreografi ile “GAZZE” yazısı
VAN
Yayınlama: 04.07.2024
A+
A-

Van YYÜ öğrenci toplulukları, “Kampüse Gazze Yazıyoruz” sloganıyla düzenlenen eylemle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen akademisyen ve öğrenciler, merkezi yemekhane binasına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından el ele tutuşan öğrenciler bedenleriyle ‘Gazze’ yazdı.
272 gündür devam eden katliamlara dikkat çekilen basın açıklamasını okuyan Van YYÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yücel İslam, “Gazze’de çocuklar ve kadınlar bilmem kaç bin ton ağırlığındaki bombaların altında katlediliyor” dedi.

“Güneş yeni bir gün için doğuyor”

Siyonist işgal rejiminin saldırıları devam ederken insanların hiçbir şey olmamış gibi hayatını sürdürdüğüne dikkati çeken İslam, “Bir yanda Gazze’de siyonist rejimin zulmü ve katliamları, diğer yanda dünyanın ilgisizliği ve tepkisizliği devam ediyor. Cılız bazı sesler dışında hayat olağan şekliyle akıp gidiyor. Malum havalar sıcak. Yaz mevsimindeyiz ve insanlar tatil planları yapıyor. Güneş yeni bir gün için doğuyor. Yine gündelik işler yapılıyor. İş yerinde küçük molalar veriliyor ve yine çay, sohbet eşliğinde neşeli vakitler geçiyor. Hayaller kuruluyor sonra. Maaşı bol bir iş, güzel bir ev, araba, hatta yazlık hayalleri. İşletmeler daha çok kazanmanın hayalini kuruyor boykot tadında. Neden boykot ürünü sattığını sorduğunuzda bin dereden su getiriyor. Sonra maç kritikleri yapılıyor. Hangi sistemle oynanmalıydı sorusuna cevap aranıyor. Nasıl galip gelindiğinin veya mağlup olunduğunun analizi yapılıyor derin derin. Sonra konserler oluyor yaz eğlencesi tadında. Konserlerde en önde yer kapma yarışları yapılıyor. Saatler öncesinde bekleniyor konser alanlarında. Marketler, kafeler, eğlence mekanları, sahiller yine dolup taşıyor. Marketlerde Siyonist rejimi açıkça destekleyen firmaların ürünleri satılıyor. Üstelik indirimler yapılıyor ve farkında olmadan Gazze’deki katliamlara destek veriyor insanlar. Bir Siyonist Yahudi kaç tane Gazze’li çocuğu şehit ettiğinin havasını atıyor. Üstelik marifet diye sosyal medyada paylaşıyor. Dünya bu katliamları İsrail terör devletinin meşru savunma hakkı sayıyor. Sonra göstermelik içi boş kınama mesajları yayınlıyor ülkelerin meclisleri. Gazze’de çocuklar ve kadınlar bilmem kaç bin ton ağırlığındaki bombaların altında katlediliyor. Bombalarla katledilemeyenler açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Bizler burada çok şey öğrendik”

Van YYÜ’de Mayıs ayından itibaren devam eden etkinliklere vurgu yapan İslam, “Bizler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci toplulukları olarak Mayıs ve Haziran aylarında 37 gün boyunca bu zulümler karşısında sesimizi yükseltmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Gazze nöbet çadırında öğrencilerimiz kimi zaman derslerine gitmedi. Devamsızlık haklarını sonuna kadar kullandılar. Gecelerini gündüzlerine kattılar. Ribat çadırını bir okula dönüştürdüler. Bizler burada çok şey öğrendik. Aslında Gazze dünyaya çok şey öğretti. Bu süreçte üniversitemizden pek çok kardeşimiz ve hocalarımız ve Rektörlüğümüz bizlere destek oldu. Okulun bitmesi, sınavlar ve artık öğrencilerin evlerine gideceğinden dolayı Gazze nöbet çadırımızdaki faaliyetlerimizi bitirmek zorunda kaldık. Ancak nöbetimiz yine de devam ediyor. Her fırsatta, eylem ve söylemlerimizle zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya devam ediyoruz. Bugünkü etkinliğimizle de kalbimizin her daim Filistin ve dünyadaki mazlumlarla birlikte attığını anlatmaya çalıştık. Okçular Tepesindeki yerimizi terk etmeyecek, nöbetimize devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.


Basın açıklamasının ardından katılımcılara Filistin’in simgesi haline gelen karpuz ikramında bulunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.