Van YYÜ Filistin için ayakta!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde, 14 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği ve çok sayıda öğrenci ile akademisyenin katıldığı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Van YYÜ Filistin için ayakta!
VAN
Yayınlama: 07.05.2024
A+
A-

Basın açıklamasına katılan sivil toplum kuruluşları arasında Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türk Kızılay Genç, Genç Kadem, Öğrenci Topluluğu Platformu ve İnsan Hak ve Hürriyet Topluluğu (İHH) başta olmak üzere önemli topluluklar yer aldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Filistin’e destek mesajlarının verildiği basın açıklamasıyla devam etti.

Basın açıklamasını okuyan Kampüs Camii İmam Hatibi Alaattin Demirel, Gazze’de İsrail terör devletinin dünyanın gözü önünde kardeşlerimizi acımasızca katlettiğini söyledi.

“GAZZE’DE İNSANA VE İNSANLIĞA DAİR NE KADAR DEĞER VARSA ÖLDÜRDÜLER”

Siyonist Yahudilerin ve onların batılı işbirlikçilerinin Gazze’de insanlığı ve insana dair ne kadar değer varsa hepsini öldürdüklerini ifade eden Demirel, “İslam dünyasından ise zayıf cılız seslerden başka bir şey çıkmıyor. Üzerimize adeta ölü toprağı serpilmiş. Kendini Müslüman olarak tanımlayan milyonlarca insan basit konforlarından dahi ödün veremiyor. İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesine bile destek vermiyorlar. Oysa Hristiyan batı ülkelerinin halkları Gazzeli mazlumlar için daha yüksek sesle bu zulme karşı çıkıyorlar. Bildiğiniz üzere başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok üniversitesinde İsrail siyonist zulmü telkin ediliyor. Siyonist İsrail hükümeti protestoları bile kabullenemiyor” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SESLERİNİ KISMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Üniversite öğrencilerinin Filistin’e olan desteğine değin Demirel, şunları söyledi:

“Siyonist terör devletinin Amerika ve batı ülkelerinin yönetimlerine yaptığı baskılarla üniversite öğrencilerinin ve halkın seslerini kısmaya çalışıyorlar. Her türlü baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen bütün bu insanlar İsrail zulmünü haykırmaktan vazgeçmiyor. Kardeşlerim, biz ne zaman bu hale geldik? Gazze’deki kardeşlerimiz günün ne kadarında aklımızda, zihnimizde, gönlümüzde ve en önemlisi gündemimizde Gazze’deki kardeşlerimiz var acaba. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi süper lig takımları veya Avrupa ligi veya magazin haberleri kadar gündemimizde mi? Gazze’deki kardeşlerimiz günlük siyasi gündemimiz kadar gündemimizde mi? Kardeşlerimiz, Gazze ne kadar hayatımızda? Zalimlere ne kadar öfkeliyiz ve bu öfkemizi ne kadar gösteriyoruz? Onlara hizmet ettiğini açıkça beyan eden veya hizmet ettiğini bildiğimiz kaç tane firma ile ne pahasına olursa olsun artık yollarımızı ayırdık? Günde kaç kişiye zalimleri ve onların karşısında olduğumuzu olunması gerektiğini anlatıyoruz? Kalbimizin ıstırabı ne kadar gözlerimizden yaşa dönüşüyor? Günde kaç defa ellerimizi kaldırıp çaresizliğimizi Allah’a bildirip kardeşlerimiz için dua ediyoruz? Gerçekten ne kadar üzgünüz kardeşlerim? Değerli hocalarım bizler öğrenci toplulukları platformu olarak bugün burada kardeşlerimizin yanındayız. Fiziksel olarak olmasa da gönlümüz, kalbimiz ve dualarımız onlarla birlikte. Yönümüz belli, safımız belli, tarafımız belli ilahi deftere kayıt düşüyoruz derdimizi Allah için haykırıyoruz bu anlamda Gazelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak, tavrımızı, tepkilerimizi, duygularımızı yeniden gözden geçirmek zorundayız. Bana ne durumuna düşmemeliyiz. Hayatın olağan akışı içinde körelen kardeşlik duygularımızı, tutum ve davranışlarımızı, bakış açılarımızı, bize ve kardeşlerimize düşmanlık edenlerle ilişkilerimizi gözden geçirmek durumundayız. Bütün kâfirler birleşmişken, bütün İslam düşmanları İslam’ın karşısında yekvücut olmuşken, fikir ayrılıklarımızı, metot ayrılıklarımızı, siyasi meşrep ayrılıklarımızın hepsini bir kenara bırakarak yalnızca ve yalnızca İslam şemsiyesi altında birleşerek Gazze’yi gündem yapmalıyız. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bugün dünyada en güçlü ses Gazelli şehitlerin sesidir. Başta Müslümanlar olmak üzere herkes bu sese kulak vermelidir. Bu vesileyle öğrenci toplulukları platformu olarak 10 gün boyunca sürecek etkinliklerimize katkı sağlayan, bizzat katılım sağlayan hocalarımıza ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz”

Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.