Van yeni kütüphane ve yaşam merkezine kavuşuyor

Van yeni kütüphane ve yaşam merkezine kavuşuyor
VAN
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

 

İpekyolu Belediyesi tarafından yapımı devam eden kütüphane ve yaşam merkezinin içerisinde, okuma salonları, etüt merkezi, etkinlik alanları, konferans salonu gibi birçok donatı bulunuyor.


Van Valisi Ozan Balcı; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin ile yapımı devam İpekyolu ilçe Kütüphanesi ve Yaşam merkezinde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Van Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile İpekyolu Belediyesi işbirliğinde yapılan kütüphane ve yaşam merkezinin içerisinde, okuma salonları, etüt merkezi, etkinlik alanları, konferans salonu gibi birçok donatı bulunuyor.

Kütüphane ve yaşam merkezinin İpekyolu ilçesinde kültür, sanat ve eğitime büyük katkı sağlayacağını dile getiren Vali Balcı, İl genelinde Kütüphane, kültür ve sanat alanında çok güzel işlerin yapıldığını ifade ederek, “İlimize yeni bir halk kütüphanesi ile çocuk ve bebek kütüphanesi kazandırıyoruz. Yeni bir kültür merkezi yapıyoruz 13 ilçemize bebek çocuk kütüphanesi yapıyoruz. 255 okulumuza yeni kütüphane yaptık. İlçe kütüphanelerini yeni kitaplarla zenginleştirdik. Çocuklarımızı Kitap Van projesi kapsamında aldığımız 2 milyon kitapla buluşturduk.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.