Van Valiliğinden yağış ve rüzgar uyarısı!

Van Valiliği, Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve akşam saatlerinde aralıklı yağış geçişleri olması tahmin edildiğini duyurdu.  Duyuruda, Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olmasının beklendiği ifade edildi.

Van Valiliğinden yağış ve rüzgar uyarısı!
VAN
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-

Valilikten yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Yağışların yarın (Perşembe) Van il merkezi ve kuzey ilçelerinde (Muradiye, Çaldıran, Erciş, Özalp, Saray) akşam saatlerinden itibaren aralıklarla kuvvetli yağış şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Yarın (Perşembe) rüzgârın öğle ve akşam saatleri arasında, bölgemiz genelinde kuvvetli rüzgâr (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınası rüzgâr (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağı beklenmektedir. Ayrıca bölgemiz genelinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması beklendiğinden; yağışların, yükseklerde karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir.”

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Duyuruda, “Yağış ve kar erimesine bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış, kuvvetli rüzgârla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.