Van Valiliğinden kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı!

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, 10 Ekim (Yarın ) günü doğu kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Van, Hakkâri, Bitlis, Muş...

Van Valiliğinden kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı!
VAN
Yayınlama: 09.10.2023
A+
A-

 

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, 10 Ekim (Yarın ) günü doğu kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Van, Hakkâri, Bitlis, Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.
“Metrekareye 21-50 kilogram yağış”
Metrekareye 21-50 kilogram yağışın beklendiğinin belirtildiği açıklamada, “Ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların 11 Ekim 2023 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Muş, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde rüzgarın yarın (10.10.2023 Salı) batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.