Van Özalp Belediyesini DEM Parti kazandı

Van Özalp Belediyesini DEM Parti kazandı
VAN
Yayınlama: 01.04.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Van’ın Özalp ilçesinde kazanan parti DEM Parti oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Özalp ilçesinde Dem Parti adayı Sakine Kutpınar aldığı yüzde 71,50 oy oranıyla 15 bin 505 oy aldı. Ak Parti adayı Atakan Gönülçelen ise yüzde 18.68 oy oranıyla 4 bin 50 oy aldı. CHP Belediye Başkan Adayı Oktay Sağlam da yüzde 2,95 oy oranıyla 640 oy aldı.
Buna göre Dem Parti Van Özalp Belediyesini kazandı. Dem Parti Başkale Özalp Başkanı Sakine Kutpınar, belediyeyi eş başkan Ecevit Ceylancı ile birlikte yönetecek.


SAKİNE KUTPINAR KİMDİR?
Sakine Kutpınar, 1984 yılında Van’ın Özalp ilçesinde dünyaya geldi.İlk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamlayan Kutpınar, partisinin farklı birimlerinde görev aldı. Sakine Kutpınar, evli ve 1 çocuk annesidir.


ECEVİT CEYLANCI KİMDİR?
Ecevit Ceylancı, 1973 Özalp Sugeçer (Qertelan) mahallesinde doğdu. Lise mezunu olan Ceylancı, Van’da iş bulamayınca Genç yaşta metropollerde inşaat sektöründe çalışmaya başladı. İnşaat için çalışmaya gittiği şehirlerde fırsat buldukça gönüllü olarak parti çalışmalarına katıldı. İnşaattan sonra Esnaf oldu. Esnaf olduktan sonra da siyasetten asla kopmadı. 2010 yılından beri Parti çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Sırasıyla mahalle meclisi, İlçe meclisi, kent koordinasyon, Mebya-Der, DBP ilçe yöneticiliği HDP’den Özalp ve Van Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yapan Ceylancı Evli 5 çocuk babasıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.