Van DSİ hizmet binası yeni yerine taşındı

DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğünün üç etap halinde inşa edilen yeni yerleşkesinin 1. Etabı yapılan törenle hizmete alındı. Açılışa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider de katıldı.

Van DSİ hizmet binası yeni yerine taşındı
VAN
Yayınlama: 02.12.2023
A+
A-

Van’ın Edremit İlçesi Yeni Mahallede gerçekleştirilen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yaptığı konuşmada, “2003- 2023 yılları arasında yani 20 yılda 13 milyar TL’yi aşkın yatırım yaptık. 172 adet tesisi hizmete aldık. 5 adet ime suyu hizmeti, 5 adet baraj, 3 gölet, yeraltı depolaması, 2 adet HES, 17 adet sulama tesisini açtık. Razi toplulaştırmaları da bir taraftan devam ediyor. Bu yıl için yeni müjdelerimiz de olacak. İçme suyunda bu yıl yaşadığımız sıkıntının önümüzdeki yıl yaşanmaması için hep birlikte gerek büyükşehrimiz gerekse DSİ inşallah ele el verecek. Bu hizmetlerin hepsi yapılır ve bundan sonra da yapılacak. Yeter ki Türkiye Yüzyılında bir yıldız da Van olsun. Bunun için de istikrarın sürmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni hizmetlere adım adım gitmemiz lazım. Bunun için de birlik beraberliğe ihtiyacımız var.” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİ ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ”
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ise DSİ 17. Bölge Müdürlüğü yeni yerleşkesinin hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:
“Taşkın korumadan baraj ve göletler yapmaya, hayvan su işletme tesislerine kadar hayatın her alanına dokunarak DSİ çok güzel işler yapıyor. 6 tane göletimiz var. İnşallah orta vadede 60 tane göletimiz olur. Çünkü Van Türkiye’deki meraların yüzde 10’una sahip, küçükbaş hayvan varlığı 3.5 milyon. Dolayısıyla bizim çiftçilerimizi desteklememiz lazım. Sulama göletleri ile hayvan girdi maliyetlerini düşürerek çiftçimiz daha çok zenginleşecek. Geçen sene 5 tane sulama göleti ve Çaldıran’ın 70 yıllık hayali Çubuklu Barajı yatırım programına girdi. 50 bin dönüm alan bu sayede sulanacak. İnşallah bu sene de 7 tane gölet, 2 tane de tarımsal sulama amaçlı baraj teklifimiz oldu. Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım. Çiftçimize bir yıl içerisinde 170 Milyon TL değerinde sertifikalı arpa, buğday, korunga, yonca ve fiğ tohumu verdik. 50 Milyon TL’lik mera ıslahı yaptık. 100 Milyon TL maliyetle Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal amaçlı sulama kanalı yaptık. 50 bini ceviz olmak üzere 350 bin meyve fidanı dağıttık. 350 bin meyve fidanını da ilkbaharda dağıtacağız. Bakanlığımızın desteğiyle “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesiyle çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz sıfır faizli 5 yıl vadeli krediyle koyun veriyoruz. Şuana kadar 1500 aileye 150 bin koyun verdik. Hedefimiz 10 bin aileye 1 milyon koyun vermek. VASKİ kanalıyla bir yılda 500 Milyon TL’lik köylerin içme suyu için harcama yaptık. Geçen ay 55 Milyon TL’ye Başkale ilçemizin içme suyunu ihale ettik. 450’ye yakın kırsal alandaki mahallelerimizin su problemini hallettik. Halletmeye de devam ediyoruz. Sadece Van merkezde değil bütün alanlara dokunmaya çalışıyoruz. İller Bankasından alacağımız 1 Milyar TL’lik kredi ile 38,5 megavatlık Güneş Enerji Sistemini (GES) kuracağız. Böylelikle su şebeke dağıtım elektriği için harcanan 350 Milyon TL’lik elektrik bedelini de Büyükşehir Belediyesi giderlerinden düşürmüş olacağız. Bu da çiftçilerimizin hizmeti için kullanılacak.”


“HİZMETİN HIZINI DA VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETİNİ ARTTIRACAĞIZ”
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta yaptığı konuşmada, suyu korumakla vatanı korumak arasında bir fark olmadığını ifade ederek, “Bir damla suyun dahi heder olmaması maksadıyla projeler geliştirerek hayata geçirmektedir. Bunu yaparken personelimizin uygun mekânlarda, konforlu ortamlarda çalışması verimlilik açısından son derece önemli olduğu gibi kurumuza gelen hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın layık oldukları ortamlarda ağırlamak da aynı derecede önemlidir. 2011 yılında ilimizde meydana gelen depremler neticesinde ağır hasar alan DSİ yerleşkemizin kullanılamaz hale gelmesi üzerine Van teşkilatımız görevlerini prefabrik yapılarda sürdürmekteydi. Personelimizin daha iyi şartlarda çalışması ve vatandaşlarımızın taleplerinin daha hızlı karşılanması amacıyla Van DSİ yerleşkemizin 3 etap halinde inşa edilerek hizmete sunulması planlanmıştır. Bu kapsamda Van DSİ yerleşkesi birinci kısım işi tamamlanmış olup açılışı gerçekleştirilmektedir. Diğer 2 yerleşkeyi de kısa zamanda tamamlayıp Van’ımızın hizmetine almayı hedefliyoruz. Bu yerleşke ile inşallah hizmetin hızını da vatandaşımızın memnuniyetini arttıracağız. Hizmete aldığımız yerleşkenin ilimize, ilçemize ve Vanlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Açılış programı, Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık tarafından yapılan dua ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle sona erdi.
Açılış programına, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu da katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.