Van-İstanbul uçak seferleri iptal edildi!

Microsoft’un dünya genelinde yaşadığı arıza birçok aksamalara neden olurken,  THY, Van-İstanbul seferleri dahil onlarca seferin iptal edildiğini açıkladı.

Van-İstanbul uçak seferleri iptal edildi!
VAN
Yayınlama: 19.07.2024
A+
A-

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arızanın yankıları sürüyor. Dünya genelinde benzer sorunlara yol açan arıza nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), biletleme ve rezervasyon sistemlerinde de sorunlar yaşandı. THY, yaşanan sorun sonrası Van-İstanbul uçak seferlerinin de olduğu 84 seferin iptal edildiğini açıkladı.

Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza, birçok sektörü etkiledi. Yazılım sistemindeki küresel sıkıntı hava ulaşımında aksamalara neden olurken Türk Hava Yolları, Van-İstanbul, İstanbul-Van dâhil 84 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Bu gün gerçekleştirilecek olan “TK 2750 İstanbul-Van ile TK2751 Van-İstanbul” uçuşları iptal edildi.

Hak kaybı yaşanmayacak

THY yaptığı açıklamada yolcuların hak kaybı yaşanmayacağı belirterek; “Havacılık sektörü dâhil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan “Uçuş durumu” sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler. 19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır.

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır.

2) İade talepleri:

  1. a) Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.
  2. b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.

3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır.”

İşte iptal edilen o seferler;

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.