Van İl Sağlık Müdürlüğünden Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Uyusturucu madde kullanımı ve bağımlılığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün daha çok insanın hayatını etkiliyor. Van ve çevre iller ise son yıllarda madde bağımlılığın en çok arttığı bölgeler arasında.

Van İl Sağlık Müdürlüğünden Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi
VAN
Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-

Uyuşturucu madde bağımlılığının artış gösterdiği Van’da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verildi. Farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan program, Van İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlendi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Madde bağımlılığı ülkemizde ve dünyada son yıllarda en önemli halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle gençlerimiz ve risk grubunda olan kişileri etkisine alarak hem bireysel hem de toplumsal olarak çok ciddi zararlar vermektedir. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile birlikte koruyucu ve önleyici çalışmaların yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin bilgi ve eğitim düzeylerinin artırılmasına yönelik hizmet içi eğitimler planlanıp uygulanmaya başlanmıştır. Eğitimlerin ilki İpekyolu İlçe Müftülüğü Kuran kursu öğreticisi, vaiz ve imamlara yönelik yapılmıştır. Eğitimde; madde , madde türleri, madde bağımlılığı ve madde bağımlılığı konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar anlatılmıştır. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile birlikte 2024 yılı içerisinde paydaş kurumlardaki kamu personeline ve halka yönelik eğitimler verilmeye devam edecektir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.