Van Gölü’ndeki gezinti tekneleri denetlendi

Van Gölü’ndeki gezinti tekneleri denetlendi
VAN
Yayınlama: 08.07.2023
A+
A-

HABER MELİKE AKBAL 

Can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Van Gölü üzerinde faaliyet gösteren 5 adet gezinti teknesi deniz polisi tarafından denetlendi. Ayrıca boğulmaların önüne geçmek amacıyla sesli uyarılarda bulunuldu.


İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Van Gölü polis sorumluluk sahasında asayişin sağlanması, can güvenliği, acil müdahale, arama-kurtarma çalışmaları ve ilgili mevzuat çerçevesinde balıkçı ve gezinti teknelerinin denetimi kapsamında deniz polisi görevlilerimizce 03-06 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; Van Gölü üzerinde faaliyet yürüten 5 adet gezinti teknesi, 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuat açısından denetlenmiştir.


Van Gölünde yüzen vatandaşlarımıza, boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için yapılması gerekenler hakkında deniz üzerinden sesli uyarı sistemlerimiz ile bilgilendirmeler yapılmıştır. Sahil bandında bulunan 1098 vatandaşımıza boğulma vakalarına karşı alınacak tedbirler hakkında yüz yüze bilgilendirme yapılmış, broşür dağıtılmıştır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.