Van dâhil 81 ilde denetimler devam ediyor!

Van dâhil 81 ilde denetimler devam ediyor!
Yayınlama: 07.04.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, fiyat listelerinin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması şartını getirmişti.

1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren söz konusu uygulamaya uymayan işletmeler Ticaret Bakanlığının yakın takibine alındı.

Ayrıca yönetmelikte tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında; servis ücreti veya herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi gerektiği düzenlemesine yer verildi. Söz konusu düzenlemelere ilişkin uygulamada ortaya çıkabilecek muhtelif hususları içerir bilgilendirme yazıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ile paylaşılarak, sektörde faaliyet gösteren satıcı ve sağlayıcılara duyurulmak üzere iletildi. Ayrıca 81 Ticaret İl Müdürlüğü de denetimleri bu hususlarda yoğunlaştırmak üzere talimatlandırıldı.

Bir işletmeye 834 bin 48 TL idari para cezası uygulandı

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’nce bir kafe zincirine ait işyerinde denetim yapıldı. Yapılan denetimde fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmadığı ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmamasına rağmen, servis ücreti alındığı tespit edilerek 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimler 2024 yılında da devam edecek olup, tespit edilen her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacak.

 

Kaynak: ŞİLAN HACIYUSUFOĞULLARI-HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.