Van Çaldıran Belediyesini DEM Parti kazandı

Van Çaldıran Belediyesini DEM Parti kazandı
VAN
Yayınlama: 01.04.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Van’ın Çaldıran ilçesinde kazanan parti DEM Parti oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Çaldıran ilçesinde Dem Parti adayı Hatice Atabay Gündoğdu aldığı yüzde 47,72 oy oranıyla 10 bin 200 oy aldı. AK Parti Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım ise yüzde 34,15 oy oranıyla 7 bin 300 oy aldı. Yeniden Refah Partisi adayı Coşkun Saltıkalp de yüzde 15.46 oy oranıyla 3 bin 305 oy aldı.
Buna göre Dem Parti Van Çaldıran Belediyesini kazandı. Dem Parti Çaldıran Belediye Başkanı Hatice Atabay Gündoğdu, belediyeyi eş başkan Fettah Hasçelik ile birlikte yönetecek.


HATİCE ATABAY KİMDİR?
Hatice Atabay 1986 yılında Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta eğitimini Van’da tamamlayan Atabay, Harran Üniversitesi Pazarlama Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Atabay, Çaldıran’da bir süre öğretmenlik yaptı. Hatice Atabay Gündoğdu, evli ve 2 çocuk annesidir.

FETTAH HASÇELİK KİMDİR?
Fettah Hasçelik, 1968 Çaldıran doğdu. İlk orta öğretimini Çaldıran’da tamamladı.1992 yılından bu yana Çaldıran’da esnaf olan Hasçelik evli ve 7 çocuk babasıdır. Uzun yıllar boyunca aktif siyasette yer alan Hasçelik, siyasi geleneğini bozmadı. 2015 Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Aday adayı oldu, 2018 Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Aday adayı oldu, 2019 Halkların Demokratik Partisi Belediye eş başkan aday adayı oldu, 2023 Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Milletvekili aday adayı oldu, 2024 DEM Parti Çaldıran Belediye eş başkan adayı oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.