Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası kesildi

Ticaret Bakanlığı tarafından, 2024 yılının ilk yarısında bin 912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlendi. Tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi tüketici ürünlerine yönelik yapılan denetimlerde, 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası kesildi
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı tarafından riskli ürünlerin tespit edilerek, tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla; tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi tüketici ürünlerine yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Denetimlerde, özellikle hassas tüketiciler olarak değerlendirilen bebek ve çocuklara yönelik ürünlere odaklanılmakta; analizler doğrultusunda denetim planları hazırlanarak risk ihtimali yüksek olan ürünler denetimlere tabi tutulmaktadır. Ürünler; kimyasal, fiziksel ve mekanik risklerin yanı sıra tüketicilerin bilgilendirilmesi amacıyla etiketlerde yer alması gereken zorunlu bilgiler açısından da denetlenmektedir.

Bu kapsamda bin 912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlendi. Mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünlerin piyasaya arzının yasaklanması, piyasadan toplatılması, risk hakkında duyuru yapılması gibi tedbirlere ek olarak bu ürünleri piyasaya arz edenlere 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca, ülke genelinde rehberlik faaliyetleri kapsamında 2 bin 438 firmada mevzuata uyum konusunda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı tarafından, piyasaya uygunsuz ürünlerin arz edilmesine engel olmak amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmakta ve denetimler “Güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesi çerçevesinde yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.