Taksiciler MTV ve yakıt zammından mustarip

Taksiciler MTV ve yakıt zammından mustarip
VAN
Yayınlama: 20.07.2023
A+
A-

 

HABER. CEBRAİL TEMUR

Motorlu Taşıtlar Vergisi, yedek parça fiyatları ve yakıta yapılan son zamlar birçok iş kolunu etkilediği gibi taksici esnafını da etkiledi. Taksiciler, yapılan zamların taksi fiyatlarına yansıması gerektiğini ifade ettiler.


Konuyla ilgili konuşan Van Taksiciler Kooperatifi Başkanı Hasan Sönmez, gelen zamların taksici esnafını bitirme noktasına getirdiğine dikkat çekti.
Vatandaşlarla karşı karşıya geldiklerini belirten Sönmez, “Taksi fiyatları müşterilerimize ağır geliyor ama biz de zam yapmaya mecburuz. Akşam yatıyoruz zam sabah kalkıyoruz zam. Sadece akaryakıt değil, sanayiye de gidemiyoruz. Her bir parçaya zam geliyor. Biz de mecburen zam istemek zorunda kalıyoruz.” dedi.


“İndi bindi ücretini arttıracağız”
60 TL olan indi-bindi ücretinin 70 TL’ye çıkarılmasını istediklerini ifade eden Sönmez, “Kilometre başı ve açılışın ise 20 TL olması gerekiyor. Zam teklifini verdik kısa bir zamanda uygulamaya geçmesini bekliyoruz. Müşteri bindiği zaman soruyor, buraya kadar kaça götürürsünüz diye. Çarşı-havaalanı 130-140 lira yazıyor. Hastaneye git-gel 300 lira yapıyor. Müşteriye fazla geliyor bize çok az geliyor. Biz de memnun değiliz müşteri de. Biz almasak zarar ediyoruz alsak müşteri rahatsız oluyor.” İfadelerini kullandı.


“Vergi ve sigorta ücretlerinde adaletsizlik var”
Araç vergilerinin ve sigorta ücretlerinin illere göre değişiklik göstermesi gerektiğine dikkat çeken Sönmez, “Ticari taksi sigortası 12 bin TL. Van’la İstanbul’u aynı kefeye koyuyorlar. İstanbul’daki taksici günlük 5-6 bin lira alırken biz 500-600 lira ancak kazanabiliyoruz. Biz yolcuyu götürdüğümüzde boş dönüyoruz ama İstanbul, Ankara gibi illerde sabah bir kere çıkıyor yazıhaneden akşama kadar dönmüyor. Ful gidip ful geliyor. Bu vergi ve sigorta ücretlerindeki adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor. Vergilerin bölge ve illere göre değiştirilmesi lazım. Bu konuda bir düzenleme bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.